Al Smuđa - Qatar 2022 -

Obećanje naciji

Dan posle remija sa Kamerunom protekao je prilično mirno i u bazi "orlova", ali i među srpskim izveštačima u Dohi.

SSIzvor: B92 Srbija, Švajcarska
Podeli
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Tadić o "aferama": Nema nikakvih problema u reprezentaciji VIDEO

Sve nas je zajedno nekako umirio trijumf Brazila nad Švajcarskom i, posle prespavane noći, jedino je bitno da Srbija i dalje sve ima u svojim rukama, te da bi joj pobeda nad starim "dužnikom" donela osminu finala Svetskog prvenstva, prvu za našu reprezentaciju od 1998. godine.

Problemi svakako ostaju na snazi i svima je jasno da se golovi primljeni protiv Kameruna nikako ne smeju ponoviti. O tome mora da misli stručni štab i do petka ih ostavljamo da u miru rade na tome.

Kao i na popravljanju atmosfere, premda nas iz tabora nacionalnog tima uveravaju da je sve u savršenom redu. Makar su to reči kapitena Dušana Tadića, a njega moramo uzeti za relevantnog po tom pitanju.

"Nikada nije vladala ovako dobra atmosfera i čast mi je biti deo ove selekcije. Samo da se držimo zajedno", rekao je kapiten srpske selekcije.

O "aferama" i "ko je sa čijom devojkom", nije želeo da (od)govori.

"Nikada nije bila bolja atmosfera među igračima. Stvorila se hemija, od prvog do poslednjeg momenta se držimo zajedno. To je to. Nema nikakvih problema", ponovio je Tadić.

Dobre vesti za Piksija u Kataru!

Na radost novinara, a verovatno i šire sportske javnosti, na konferenciji se uz kapitena pojavio i Sergej Milinković-Savić, koji je bio na meti kritika zbog pojedinih poteza tokom šampionata. Na terenu, naravno.

Međutim, on nas je sve onako vojvođanski umirio, poručio da će vezni red izgledati mnogo bolje, te i sam dao snažno obećanje naciji.

"Mogu da obećam pravog Miliinković-Savića na sredini terena protiv Švajcarske. Nadamo se pobedi".

Zamerali su mu mnogi onaj očajan pokušaj loba pri rezultatu 3:1, ali popularni SMS je iskreno odgovorio.

"I da je bilo 0:0, isto bih uradio. Tako mi je lopta padala, nije to neki pad koncentracije, pa sam ja pokušavao da uradim nešto što nije realno. I na 0:0 isto bih uradio".

Pojavile su se slike njegovog otečenog skočnog zgloba, ali nema sumnje da li će igrati protiv Švajcarske.

"Zglob je mnogo bolje, imao sam problem još sa Brazilom, Radim terapije, ide ka boljem. Imao sam i neki poseban 'tejp' na nozi u meču protiv Kameruna. Biću spreman za narednu utakmicu".

Poznati prvi parovi nokaut faze Mundijala

Momcima svaka čast, iako su bili na meti kritika, izašli su pred oči javnosti i rekli ono što misle – da će biti pravi u petak i pobediti Švajcarsku.

Šta još više možemo od njih da tražimo?

Iako miran dan u Dohi, tu nije bio kraj dobrim vestima iz tabora "orlova".

Naime, jedan od najboljih naših igrača na ovom Mundijalu Strahinja Pavlović nije teže povređen i takođe bi trebalo da bude u stroju za odlučujući susret.

Kada se zna da je od njegovog izlaska sa terena počeo raspad srpske odbrane i promaja na strani Stefana Mitrovića, to je verovatno najbolja moguća vest koja je mogla da se desi srpskom timu.

Samo još da i napadači budu oporavljeni, spremni i efikasni na terenu.

Jer, za prolaz će nam biti potrebni golovi protiv izuzetno disciplinovane i tvrde Švajcarske.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

U međuvremenu je većinski srpski živalj (makar sudeći po komentarima na društvenim mrežama i sajtovima) proslavljao to što je FIFA pokrenula istragu protiv Hrvatske zbog veličanja "Oluje" i teških uvreda na račun Milana Borjana.

Dan sam odlučio da zatvorim na stadionu "Ahmed Bin Ali" gde su Englezi protiv Velsa (3:0) overili prvo mesto u grupi B i zakazali duel protiv Senegala u osmini finala.

Drugi par činiće Holandija i SAD koja je u direktnom duelu izborila osminu finala pobedom nad Iranom (2:0).

Ne bi bilo ničega zanimljivog za navesti sa ovog susreta, da se u jednom momentu nisu gotovo potukli jedan italijanski i engleski novinar.

Reagovala je čak i policija koja ih je razdvojila, ali i predstavnici FIFA koji su odmah slikali njihove akreditacije bez kojih će verovatno ostati do kraja šampionata.

U neposrednoj blizini sedele su i "kolege" Ijan Rajt i Geri Nevil, koji su sada na novinarskom zadatku u Kataru. A nekada su bili fenomenalni igrači dole na terenu.

Stoga, sa pohvalom da sam imao za kolege takve fudbalske veličine, zaklapam laptop i prelazim u novi dan.

Sa jakim obećanjem u mislima koje je nacija dobila prethodne večeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu