Juniorke Srbije postale ekipne prvakinje Evrope u streljaštvu

Juniorke Srbije postale su ekipne prvakinje Evrope u streljaštvu u disciplini gađanje iz vazdušne puške.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Profimedia/Ilustracija
Profimedia/Ilustracija

Srbija je tako zlatnom medaljom otvorila učešće na Prvenstvu Evrope vazdušnim oružjem u Đeru.

Najbolji pojedinac tima bila je Aleksandra Havran, koja je bila na korak i od pojedinačne medalje, ali je na kraju zauzela četvrto mesto.

Srpske juniorke nisu sjajno startovale u kvalifikacijama, na osnovu kojih se određuje ekipni plasman, ali su na vreme ušle u dobar ritam i u borbu za medalje.

Za ekipno takmičenje bile su prijavljene Havran, Emilija Ponjavić i Ljiljana Cvetković, koje su skupile 1.876,0 krugova, isto koliko i drugoplasirana Norveška, ali je naš tim stigao do zlata zbog bolje poslednje serije.

Trijumfu je najviše doprinela Havran, koja je sa 631,4 kruga bila ubedljivo najpreciznija u kvalifikacijama.

Blizu finala bila je i Iva Rakonjac, koja nije bila član ekipe. Debitantkinja je osvojila 11. mesto sa 0,3 slabijim ostvarenjem od onog koje je vodilo među osam najboljih. Ponjavić je zauzela 29, Cvetković 36, a naša peta predstavnica Anja Knežević 49. mesto.

"Osvajanjem zlata, ova generacija naših juniorki puškom je kompletirala riznicu i posle srebra, bronze stigla do jedinog evropskog odličja koje nije imala. Sve devojke su odlično iznele teret kvalifikacija. Bile su favoritkinje, svi su to znali. Bilo je manjih padova, ali niko nije podbacio i izborili se sa bremenom konkurentkinja za medalju. Havran je odlična bila i u kvalifikacijama i u finalu, a u borbi za medalje joj je nedostajala samo sreća", kazao je selektor za pušku Dragan Donević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.