Nova medalja za srpsko streljaštvo

Srpski reprezentativac u streljaštvu Lazar Kovačević osvojio je srebrnu medalju u gadjanju vazdušnom puškom na finalnom turniru Svetskog kupa u Dohi.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kovačević je drugi put u karijeri učestvovao na finalu SK. On je prošle godine u Kairu zauzeo deseto mesto

Srpski reprezentativac je u finale turnira u Dohi ušao sa četvrtog mesta u kvalifikacijama, u kojima je pogodio 630,1 krug. Najbolji rezultat u kvalifikacijama imao je Japanac Naoja Okada sa 632 kruga.

Zlatna medalja u finalu pripala je Madjaru Zalanu Pekleru koji je pogodio 251,2 kruga. Kovačević je bio drugi sa 249,4, dok je treće mesto pripalo Jiržiju Privratskom iz Češke (229,5).

"Za finale Svetskog kupa se pripremam dva, tri meseca. Od sredine septembra, kada je završen kvalifikacioni ciklus i potvrdjeno da ću učestvovati u Dohi, u potpunosti sam se fokurisao na finale Svetskog kupa. Intenzivan rad se isplatio. Takmičenje je bilo izuzetno kvalitetno, svi finalisti su potvrdili da su u dobroj formi, odlično su gadjali, pa su nijanse odlučivale", rekao je Kovačević, preneo je Streljački savez Srbije.

"Činjenica da sam u tako jako konkurenciji uspeo da dodjem do medalje mi daje mnogo razloga za zadovoljstvo. Ne žalim puno za zlatom, ispred mene je ostao samo favorit Pekler. Medalja na finalu Svetskog kupa je za mene veliko ohrabrenje za budućnost", dodao je srpski reprezentativac.

Srpski reprezentativci učešće na finalu Svetskog kupa završavaju u petak, kada će se Teodora Vukojević takmičiti u trostavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.