Za pikadiste ima novca, za žene federacija ne daje

Tamara Milić, 22-godišnja frizerka iz Beograda, državni je prvak u pikadu, ali i pored toga neće moći da učestvuje na Svetskom prvenstvu.

ĐNIzvor: B92, belgradeinsight.com, BIRN Srbija
Podeli

Milićeva će propustiti šampionat sveta u Turskoj u oktobru, ukoliko ne skupi novčana sredstva.

Pikado federacije Srbije odlučila je da u Anadoliju vodi samo muški tim jer, prema rečima čelnika saveza, nema dovoljno novca i za žensku ekipu.

“Imamo godišnji budžet od 8.000 evra i to nije dovoljno da bismo pokrili sve tokom sezone. Ne možemo poslati žensi kim, najviše zbog novca, ali jedan od razloga je i taj što druge zemlje često nastupaju samo sa muškim timom i mi pratimo njihov primer”, rekao je za BIRN Vladimir Injac, predstavnik federacije.

Međutim, Tamara nije baš oduševljena obrazloženjem i sama prikljupa sredstva za put na Svetsko prvenstvo.

“Potrebno nam je 2.500 evra za put u Tursku. Radim na pronalaženju sponzora i sredstava, ali u ovom trenutku to deluje kao nemoguća misija”, istakla je ona i dodala:

“Federacija će poslati samo muškarce jer, suočimo se, ovo je Srbija. Naravno da će favorizovati muškarce u odnosu na žene, kada je u pitanju sport. Ponudili su nam takmičenje u Pragu, kao neku vrstu kompenzacije, ali ništa ne može kompenzovati propuštanje Svetskog prvenstva”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.