Saudijci preuzimaju i svet golfa – platili šampiona više od Ronalda

Poalko ali sigurno najbolji golferi sveta, kao i fudbaleri, sele se u Saudijsku Arabiju za veliki novac, a poslednji u nizu je Španac Džon Ram (29).

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Šampion poslednjeg Mastersa i pobednik US Opena 2021. godine potvrdio je da je prihvatio ponudu "LIV Tura", organizacije iza koejstoji Saudijski investicioni fond.

Isti taj fond, iza kojeg, opet, stoji država Saudijska Arabija, je odgovoran i za niz ogromnih investicija u fudbalu, kako u zemlji tako i u inostranstvu (Njujkasl).

Red je došao i na sport koji, tradicionalno, pripada višoj klasi.

Prelazak Rama iz PGA organizacije u LIv je došao 24 dana pre završetka pregovora dve strane o zajedničkoj saradnji i on će u daljoj karijeri biti na platnom spisku Saudijaca – i zaradiće ogroman novac.

Prema navodima medija, potpisaće trogodišnju saradnju koja će mu doneti, kažu, između 300 i 500 miliona dolara.

Prema pisanju agencije AP Ram će zaraditi više novca nego što je zaradio u "PGA Turu" od svih takmičenja pod okriljem te organizacije tokom desetogodišnje karijere.

Potpisom za "LIV" automatski je postao i jedna od najplaćenijih sportista svih vremena.

Pre Rama pod "saudijsku kapu" već je prešla nekolicina igrača čije ime i te kako znači u svetu golfa: Bruks Kepka, Dastin Džonson, Brajson Dešembe i pre svih njih, kao prvo veliko ime, Fil Mikelson.

Sada kada je to učinio i Ram, veliko je pitanje kako će se dalje odvijati situacija u golfu i ono što najviše muči sve aktere ovog sporta – da li će se tri organizacije "LIV", "PGA" i "European DP World Tour" ujediniti i zajednički organizovati najveće turnire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.