Udovičić sa predsednikom MGF pričao o razvoju gimnastike u Srbiji

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa predsednikom Međunarodne gimnastičke federacije Morinarijem Vatanabijem.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Strahinja Acimovic, Tanjug
Foto: Strahinja Acimovic, Tanjug

Na sastanku su bili i čelni ljudi Gimnastičkog saveza Srbije.

Tom prilikom je razgovarao o daljoj popularizaciji gimnastike na globalnom nivou i animiranju sve većeg broja dece i mladih da se bave gimnastičkim sportom.

Ministar Udovičić je čestitao gospodinu Vatanabiju na skorašnjem reizboru na mestu predsednika Međunarodne gimnastičke federacije i poželeo mu još puno uspeha u daljem radu.

Gospodin Vatanabe boravi u Srbiji kako bi doprineo većem razvoju i afirmaciji srpske gimnastike, kako bi se što više dece i mladih uključilo u gimnastički sport.

Teme sastanka bile su i unapređenje infrastrukture gimnastičkih sportova u Srbiji, kao i dalje usavršavanje stručnog kadra Gimnastičkog saveza Srbije, kako bi se što pre uspostavili puni kapaciteti za razvoj ovog sporta.

Foto: Strahinja Acimovic, Tanjug
Foto: Strahinja Acimovic, Tanjug

Tokom sastanka, sagovornici su razmatrali posebne uslove treniranja i takmičenja sa kojima se sportisti širom sveta suočavaju u toku pandemije i koji su sve koraci preduzeti kako bi se sport neometano razvijao na globalnom nivou.

Složili su se da se do najboljih rezultata i napretka u sportu dolazi samo kada se izazovi rešavaju ujedinjeno i integrisanim pristupom.

Ministar Udovičić istakao je da Vlada Republike Srbije sistemski ulaže u razvoj i popularizaciju sporta kako bi se stvarali sve bolji uslovi za bavljenje fizičkom aktivnošću, sa posebnim naglaskom na animiranje sve većeg broja dece da se bave sportom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.