Petorica snukeraša pred disciplinskim postupkom

Aktuelni svetski šampion Luka Bresel i još četvorica snukeraša suočavaju se sa disciplinskim postupkom.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Oni su odlučili da propuste Otvoreno prvenstvo Severne Irske kako bi učestvovali na egzibicionom turniru u Makau.

Bresel i četvorostruki svetski prvaci Mark Selbi i Džon Higins najavili su da će propustiti rangirni turnir u Belfastu, koji će se održati od 22. do 29. oktobra.

Takođe, isto su učinili i Ali Karter i Tepčaja Un Nu.

Svetski snuker (WST) saopštio je da se sva petorica suočavaju sa disciplinskim postupkom.

To telo je navelo da će odluku da igraju na nekom drugom događaju, a ne rangurnom turniru "smatrati kršenjem uslova ugovora".

"WST je razočaran što čuje da je određeni broj igrača pod ugovorom sa WST odabrao da ne igra na turniru iz organizacije WST i izabrao da igra na turniru u Makau, čime su prekršili uslove ugovora igrača", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da igrači nisu u obavezi da igraju na svim turnirima, ali da je učešće na neodobrenim turnirima štetno za rangirni turnir koji propuštaju.

"Nažalost uprkos uključivanju u prepisku elektronskom poštom i telefonskim pozivima sa ciljem da objasnimo našu poziciju i omogućimo igračima da donose odluke na osnovu informacija, petorica igrača, od kojih su četvorica među 16 najboljih, odlučili su da ne učestvuju na Otvorenom prvenstvu Severne Irske kako bi igrali u Maku. To su Mark Selbi, Džon Higins, Luka Bresel, Tepčaja Un Nu i Ali Karter", piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.