Šestostruki olimpijski šampion otkrio da ima rak

Šestostruki olimpijski šampion u biciklizmu, Kris Hoj, otkrio je da ima rak.

Izvor: B92
Podeli
Profimedia
Profimedia

Tužne vesti ovaj 47-godišnjak je saopštio na Instagramu.

"Imam da vam saopštim nešto. Prošle godine mi je dijagnostikovan rak, što je bio veliki šok, jer do tada nisam imao nikakve simptome. Trenutno se lečim, uključujući hemoterapiju, koja na sreću ide jako dobro. Želeo bih da izrazim svoju iskrenu zahvalnost svim medicinskim radnicima na njihovoj neverovatnoj pomoći i nezi. Zbog moje porodice, nadao sam se da ću ove informacije sačuvati privatno, ali nažalost, bio sam primoran da ih saopštim. Iako sam zahvalan na bilo kakvoj podršci, želeo bih da ovo rešim privatno", saopštio je Hoj i dodao:

"Moje srce je uz mnoge druge koji takođe prolaze kroz slične izazove upravo sada. Optimističan sam, pozitivan i okružen sam ljubavlju na kojoj sam zaista zahvalan. Kao što možete zamisliti, poslednjih nekoliko meseci je bilo neverovatno teško. Međutim, trenutno se osećam dobro – nastavljam da radim, vozim bicikl i živim normalno. Pred nama je uzbudljiva godina rada, posebno sa Olimpijskim igrama u Parizu u julu. Jedva čekam da se vratim, zabavim se i podelim to sa svima vama".

Hoj je prvo zlato osvojio u Atini 2004, potom tri najsjajnija odličja u Pekingu 2008, a onda i dva u Londonu 2012. godine.

Takođe, u sprintu u ekipnoj konkurenciji osvojio je srebro 2000. u Sidneju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.