Bivši prvak sveta optužen za ubistvo supruge

Australijanac Roan Denis optužen je za ubistvo iz nehata nakon smrti njegove supruge, nekadašnje olimpijke Melise Hoskins.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MATT TURNER
EPA-EFE/MATT TURNER

Kako su danas preneli australijski mediji, Hoskins je umrla od povreda nakon što ju je udario automobil dok je vozila bicikl u Adelejdu u subotu uveče.

Denis, bivši dvostruki svetski biciklistički šampion u vožnji na hronometar, optužen je za "ubistvo iz nehata bezobzirnom vožnjom i ugrožavanjem života drugih".

Mediji su preneli da je on pušten uz kauciju i da će se u martu pojaviti pred sudom u Adelejdu.

Policija je saopštila da je 32-godišnja Hoskins, nekadašnja australijska biciklistkinja, umrla u bolnici u Adelejdu od teških povreda nakon što ju je udarilo vozilo koje je vozio "njoj poznati vozač", ali nije navedeno njegovo ime.

Mediji su naveli da je 33-godišnji Denis pikapom udario suprugu.

Hoskins se takmičila na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine, a osvojila je zlato u ekipnoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu 2015. godine.

"Melisa je tu medalju opisala kao najvažniji trenutak u njenoj karijeri, ali za nas ostale, najvažnije je bilo što je ona bila sa nama. Iako se povukla 2017. godine, nje, mnogi u našoj zajednici su je cenili", navodi se u saopštenju Biciklističkog saveza Australije, preneo je Skaj.

Denis je 2018. i 2019. godine osvojio dve titule svetskog šampiona na hronometar, srebro na Igrama u Londonu u ekipnoj poteri i bronzu u Tokiju u drumskoj trci na hronometar.

On je 2015. godine postao sedmi Australijanac koji je nosio žutu majicu vodećeg na Tur d'Fransu i postavio rekord u prosečnoj brzini. Nakon što je završio karijeru i oženio se 2018. godine, preselio se sa porodicom iz Evrope u Adelejd.

"Očajni smo zbog smrti Melise Hoskins. Izuzetno tragična situacija u kojoj je izgubljen život mlade majke i biciklističke šampionke. S obzirom na okolnosti, Rohan Denis neće učestvovati u predstojećoj trci koju organizujemo", navodi se u saopštenju organizatora trke u Adelejdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.