Trka "Beograd - Banjaluka" je karta za Pariz

Bodove za Olimpijske igre u Parizu juriće biciklisti iz svih krajeva sveta na 17. izdanju biciklističke trke Beograd – Banjaluka.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Trka Beograd - Banjaluka
Foto: Trka Beograd - Banjaluka

Ovo takmičenje se održava od 19. do 22. aprila.

Najkvalitetnija trka u region i ove godine je u UCI kalendaru, a biciklisti koji budu najbolji biće na korak bliže Parizu.

Foto: Trka Beograd - Banjaluka
Foto: Trka Beograd - Banjaluka

"Da bismo sačuvali status iz godine u godinu moramo da se potvrđujemo kao dobri organizatori. Svetska biciklistička unija postavila je jasne uslove, a mi ih ispunjavamo zahvaljujući timu ljudi koji već danonoćno radi na pripremi 17. izdanja. Osim toga, iza nas su čvrsto stale Republika Srpska i Srbija, kao i gradovi domaćini. Svima koji nas podržavaju dugujemo veliku zahvalnost, a siguran sam da će biti zadovoljni urađenim poslom", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Lista ekipa je već zatvorena. Prijavljeno je čak 36 timova sa četiri kontinenta, a organizatori će u narednih nekoliko dana odrediti kojih 25 će učestvovati.

Na startu se može pojaviti upravo toliko timova odnosno maksimalno 175 biciklista.

.

Foto: Trka Beograd - Banjaluka
Foto: Trka Beograd - Banjaluka

Trka će i ove godine imati četiri etape. Prvog dana, 19. aprila karavan kreće iz Beograda i preko Obrenovca stiže na cilj u Bijeljinu.

Dan kasnije, na programu je najteža deonica od Bijeljine do Vlasenice, a onda se karavan seli u Doboj, odakle će početi etapa do Prijedora.

Poslednjeg dana, 22. aprila, biciklisti će po prvi put krenuti iz Novog Grada, a preko Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići u Banjaluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.