Slovenci nastavljaju dominaciju, Mohorič slavio u 19. etapi

Matej Mohorič, član Bahrein Viktorijus tima, pobednik je 19. etape na Tur d'Fransu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je bio najbolji u etapi dugoj 207 kilometra od Morenksa do Liburna.

Mohorič je stigao na cilj u vremenu 4:19,17, drugi je bio Kristof Laport iz tima Kofidisa, a treći Danac kasper Pedersen iz Tima DSM.

Mohorič je tako nastavio dominaciju slovenačkih biciklista, prethodne dve etape dobio je vodeći u generalnom plasmanu, sjajni Tadej Pogačar.

I Mohoriču je ovo bila druga etapna pobeda na Tur d'Fransu, prethodno je slavio u sedmoj etapi.

Inače, pobedu je proslavio u stilu Lensa Armstronga, a sve zato što je pre dva dana u hotelske sobe tima Bahrein upala policija, koja nije našta tamo ništa sumnjivo.

Mohorič nije mogao da ne prokomentariše pomenuti incident sa policijom.

"Pomalo sam razočaran sistemom, jer nije lepo kada policija upadne u vaše sobe i počne da vam pretura po ličnim stvarima. Kada vam zagledaju lične forografije, vas i vaše porodice, kada vam zalaze u telefon i čitaju poruke, pomalo je čudno. Na kraju, nemam šta da krijem. Ne brinem se previše zbog toga", rekao je Mohorič.

Uprava tima Bahrein objavila je da je policija u sredu tokom noći upala u njihove hotelske sobe u mestu Po i odnela im telefone, kompjutere i razne podatke.

Pokrenuta je preliminarna istraga pod sumnjom za doping.

U generalnom poretku, dve etape pre kraja trke, vodi Tadej Pogačar, ispred Danca Jonasa Vinjegora i Kolumbijca Ričarda Karapaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.