Estonac u poslednjim metrima osvojio trku "Beograd – Banjaluka"

Pobjednik 15. izdanja trke "Beograd – Banjaluka" je Estonac Mikel Reim, biciklista ekipe Mazovže serce Polski.

Izvor: B92
Podeli

On je preoteo žutu majicu Džastinu Volfu zahvaljujući odličnoj vožnji u poslednjoj etapi koja je počela u Prijedoru, a već tradicionalno završila u Banjaluci.

Tačno 170 biciklista iz 30 zemalja svijeta prevezli su tokom četiri dana 510 kilometara i učinili da trka ove godine bude daleko najjača i najuzbudljivija, čemu svedoči činjenica da je Estonac slavio sa samo sekundom prednosti u odnosu na Volfa.

Ovo je druga uzastopni trijumf za poljski tim, pošto je pobednički šampanjac prošle godine otvorio Jakub Kačmarek. Poljaci su imali najbolju taktiku, a Reim sačuvao snagu za finiš u kojem je slavio ispred Andree Gvardinija iz rumunskog Đotija i Leonarda Markiorija koji nastupa za italijanski Androni Đokatoli.

"Konačno mi se sve poklopilo u ovoj poslednjoj etapi. Bio sam dobar i u prve tri, ali su mi se dešavali pehovi. Sada mi se sve vratilo i ovo je sigurno jedan od najvećih uspeha u karijeri. Prijatno sam se osećao tokom sva četiri dana, a uz poboljšanje sitnih detalja ova trka može da bude među dve, tri najbolje u prvoj kategoriji",
rekao je pobednik koji dolazi iz Estonije.

Dobar deo poslednje etape u begu su bila trojica biciklista sa većim zaostatkom, ali ih je grupa uhvatila na ulasku u Banjaluku. Činilo se tada da će Volf sačuvati minimalnu prednost, ali se sve okrenulo u poslednjim metrima.

"Prilično sam razočaran jer sam izgubio žutu majicu zbog jedne sekunde. Ipak, ovo je za mene bila dobra trka u kojoj sam pokazao da se mogu takmičiti na najvišem nivou",
rekao je Volf.

Belu majicu namenjenu najboljem vozaču do 23 godine kući je odneo Ukrajinac Andrij Ponomar Androni koji vozi za italijanski pro kontinental tim Androni Đokatoli. Najbolji brdski vozač je Danijel Oer iz ekipe VSA KTM Grac zbog čega je zaslužio plavu majicu, dok je crvenu za najboljeg sprineta obukao njegov timski kolega Aleksander Gracer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.