Trka "Beograd – Banjaluka": Prijedor domaćin starta poslednje etape?

Određivanje rute 15. trke "Beograd – Banjaluka" ušlo je u završnu fazu, a ostaje da se vidi ko će biti domaćin starta poslednje, četvrte etape.

Izvor: B92
Podeli

Biciklisti iz tridesetak zemalja sveta već tradicionalno će krenuti iz Beograda, a cilj prve etape biće u Šapcu.

Zatim će u drugoj voziti od Obrenovca do Bijeljine. Najveći grad Semberije drugu godinu zaredom biće "dupli" domaćin, jer će bidi domaćin i starta treć e etape koja završava u Vlasenici.

U narednih nekoliko dana biće poznat i domaćin starta četvrte etape koja završava spektakularnim krugovima u Banjaluci.

S tim u vezi, direktor trke Vladimir Kuvalja boravio je u Prijedoru, gde je sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem razgovarao da ovaj grad na zapadu Srpske po prvi put ugosti karavan.

"Imali smo vrlo dobar i otvoren sastanak. Predočili smo ljudima koji vode grad šta je ova trka do sada uradila i koliko benefita donosi, što su oni pažljivo saslušali i u načelu se složili da bi bilo lepo da se uključe u organizaciju. Lično se nadam takvom raspletu, jer nam je cilj da uključimo što više gradova iz svih krajeva Srpske. Pre tri godine smo se 'spustili' južno od Bijeljine i od tada je Vlasenica naš partner, a sada se nadam da ćemo krenuti i zapadnije od Banjaluke. Srećan sam što je trka postala prepoznatljiva među običnim ljudima, kao i gradovima. Zato uostalom naša priča iz godine u godinu raste", rekao je Kuvalja.

Dolaskom nekih od najboljih ekipa iz Evrope i sveta poput italijanskog Bardijanija značajno je podiglo interesovanje medija koje je iz godine u godinu veće.

Tako je već najavljen dolazak novinarskih ekipa iz Italije i Španije u kojima je biciklizam jedan od najpopularnijih i najpraćenijih sportova.

Novinske kuće iz Republike Srpske i Srbije izveštavaju sa trke od prvog do poslednjeg kilometra, a tako će biti i ove godine.

Da podsjetimo, trka počinje 22. aprila prvom etapom, a četvrta je na programu 25. aprila 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.