Bardijani stiže na trku "Beograd - Banjaluka"

Jedan od najboljih italijanskih biciklističkih timova Bardiani-CSF-Faizanè potvrdio je učešće na 15. izdanju trke "Beograd - Banjaluka".

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Media tim trke &Beograd - Banjaluka&
Foto: Media tim trke "Beograd - Banjaluka"

Trka će biti održana u poslednjoj sedmici aprila.

Sama činjenica da je prošle godine trka održana u jeku pandemije virusa korona i bila jedini ili jedan od retkih međunarodnih sportskih događaja ne samo u BiH nego i mnogo šire govori dosta, a sami start priprema za novo izdanje doneo je odličnu vest. Bardijani je pro kontinental tim sa tradicijom dugom četiri decenije. Sastavljen je od ponajboljih italijanskih vozača, a najveća zvezda sigurno je Đovani Viskonti.

"Nećemo da okolišamo, imamo odlične bicikliste i želimo da pobeđujemo. I u Banjaluci je cilj pobjeda. Nadam se da će publika od Beograda do Banjaluke moći da prati trku, jer će nam podrška biti vetar u leđa", rekao je Viskonti, inače pobednik dve etape na Điru i najbolji brdski vozač ove trke 2015. godine.

Iz ovog tima ističu da im je osim rezultata glavni cilj stvaranje budućih šampiona od najboljih mladih italijanskih vozača.

"Tokom našeg postojanja potvrili smo da znamo kako se stvaraju šampioni. Boje našeg kluba branili su Đulio Ćikone, Soni Kolbreli, Rikardo Pocovivo, Saša Modolo... Oni su od nas odlazili na world tour nivo. Sa druge strane, mi smo tim sa najviše etapnih pobeda na Điro d' Italiji. Enriko Bataljin i Ćikone su na Điru bili veoma uspešni u poslednje vreme", istakao je Luka Amorielo, sportski direktor tima.

Direktor trke Vladimir Kuvalja srećan je zbog potvrde dolaska jednog od najboljih italijanskih timova u istoriji, a uporedo kaže da organizacija ubrzano radi na određivanju etapa 15. izdanja trke.

"Beograd i Banjaluka su naravno sigurni, baš kao Šabac i Vlasenica koja će treću godinu u nizu ugostiti karavan. Krajem sedmice idemo na pregovore u Bijeljinu i verujemo da ćemo se sa našim stalnim partnerima brzo dogovoriti. U igri su još Prnjavor, Teslić, Derventa, Gradiška, gradovi sa kojima imamo odličnu saradnju", naglasio je Kuvalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.