Srbija prvi put na SP – u badmintonu

Srpski mešoviti par Mihajlo Tomić i Anđela Vitman učestvovali su na Svetskom prvenstvu za seniore koje je od 21. do 27. avgusta održano u Kopenhagenu.

Izvor: B92, Badminton savez Srbije
Podeli
Foto: Badminton savez Srbije
Foto: Badminton savez Srbije

Kopenhagen je po peti put bio domaćin krema svetskog badmintona okupivši na Svetskom prvenstvu skoro 400 najuspešnijij takmičara iz Azije, Afrike, Amerike, Evrope, Australije.

Prvi put u istoriji zastava Srbije zavijorila se na ovom najvećem planetarnom badminton takmičenju, a zaslužni za to bili su reprezentativci Mihajlo Tomić i Anđela Vitman koji poslednjih godinu dana fenomenalnom igrom na međunarodnoj sceni pišu istoriju srpskog badmintona.

Iako ovoga puta nisu zabeležili rezultate i medalje na koje su nas proteklih godinu dana navikli, srpski igrači su u meču protiv jakih protivnika iz Engleske Gregorija i Dženi Mairs pokazali sjajnu igru i kvalitet i još jednom potvrdili spremnost da pomeraju granice srpskog badmintona i u budućnosti nastave osvajački pohod na svetsku badminton scenu.

Foto: Badminton savez Srbije
Foto: Badminton savez Srbije

"Veoma sam zadovoljan nastupom na našem prvom svetskom prvenstvu. Bez obzira što je pobeda ovaj put izostala, mislim da Anđela i ja idemo pravim putem ka našim velikim ciljevima. Igrati svetsko prvenstvo na centralnom terenu donelo je sjajan osećaj i motivaciju i jedva čekam novu priliku da ponovo izađemo na veliku scenu svetskog badmintona. U narednom periodu nas očekuje početak nove uzbudljive sezone, prvi turnir je za mesec dana u Belgiji za koji smo već počeli sa pripremama", izjavio je Mihajlo Tomić.

Nakon leta tokom koga su mladi igrači, ali i ceo stručni štab, vredno radili na pripremama, sledi takmičarska sezona koja, gledajući uzlaznu putanju srpskih igrača tokom protekle godine, najavljuje nove uspehe i radosti za srpski badminton.

Ministarstvo sporta Republike Srbije je obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava omogućilo učešće najboljih srpskih seniora na Svetskom prvenstvu u badmintonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.