OKS i Asocijacija sporta za sve Srbije dogovorili saradnju

Olimpijski komitet Srbije i Asocijacija sporta za sve Srbije Branko potpisali Memorandum o saradnji ove dve institucije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Dusan Milenkovic/Starsport.rs
Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Memorandum su poptisali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Asocijacije sporta za sve Srbije Branko Vujović.

Predsednik OKS Božidar Maljković se zahvalio gospodinu Vujoviću na iniciranju formalizovanja saradnje Olimpijskog komiteta Srbije i Asocijacije sport za sve Srbije

"Olimpizam, kao filozofija, obavezuje nas da sport koristimo za stvaranje boljeg sveta. Sport je osnovna ljudska aktivnost usmerena na razvoj psihofizičkih sposobnosti. Bez obzira na to jesmo li profesionalni sportisti ili rekreativci, svaki oblik fizičke aktivnosti je važan za održavanje balansa duha, tela i uma. Naša buduća saradnja sa Asocijacijom sport za sve Srbije biće usmerena na realizaciju konkretnih aktivnosti i inicijativa koje imaju obrazovnu, praktičnu i razvojnu dimenziju, a koje su u domenu zdravog načina života, sporta i obrazovanja", istakao je Maljković.

Predsednik Asocijacije sport za sve Srbije Branko Vujović zahvalio se gospodinu Maljkoviću i svima iz Olimpijskog komiteta Srbije na mogućnosti da se unapredi dosadašnja saradnja ove dve institucije.

"Potpisivanjem ovog memoranduma smo i formalno postavili okvire naše buduće saradnje sa Olimpijskim komitetom Srbije. Sport nije samo vrhunski rezultat, već i mogućnost, ili stvaranje mogućnosti da se svi gradjani bave sportom, na čemu će upravo, u sinergiji, raditi Asocijacija sport za sve Srbije i Olimpijski komitet Srbije. Ukoliko želimo zdravu i uspešnu naciju, nije važno samo da imamo vrhunske sportiste, važno je da stvorimo modalitet po kome će svi gradjani u Republici Srbiji, od najmladjih do najstarijih, i sve one ugrožene kategorije, dobiti šansu da se bave sportom", zaključio je Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.