Olimpijski dan u beogradskom Hajd parku

Olimpijski dan biće održan trećeg juna u beogradskom Hajd parku sa početkom u 12 časova,

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U saopštenju OKS se podseća da će se Olimpijski dan održati po 29. put.

"Ova manifestacija namenjena je svim građanima, a tokom Olimpijskog dana biće organizovane trke za različite uzrasne kategorije, kao i demonstracije nekih od sportova u kojima će naši sportisti učestvovati na predstojećim Evropskim igrama. Olimpijski dan održaće se trećeg juna od 12 sati u beogradskom Hajd parku uz prisustvo sportista - olimpijaca", navode iz OKS.

Članovi Izvršnog odbora OKS usvojili su konačnu brojčanu prijavu Tima Srbija za predstojeće Evropske igre u Poljskoj koje će se održati od 21. juna do drugog jula. Srbiju će predstavljati ukupno 85 sportista u 15 sportskih disciplina.

"Izvršni odbor OKS usvojio je i konačnu brojčanu prijavu za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se od 23. do 29. jula održati u Mariboru. Srbija će na ovom takmičenju imati 51 sportistu koji će nas predstavljati u ukupno 10 sportova (atletika, biciklizam, džudo, sportska gimnastika, plivanje, tenis, skejtbord, odbojka, rukomet i basket 3x3).

Usvojene su izmene i dopune lista kategorisanih sportista za učešće u programima OKS. Novi učesnici Olimpijskog programa 'Pariz 2024' na osnovu ostvarenih rezultata u prethodnom periodu, postali su rvači Mihail Kadžaja i Georgi Tibilov. U skladu sa ostvarenim rezultatima sa nedavno završenog EP, obojica su ušli u drugu kategoriju ovog programa", saopštio je OKS i dodao da je IO usvojio predlog redovnih godišnjih programa OKS i nacionalnih granskih sportskih saveza iz grupacije olimpijskih sportova za 2024. godinu, kako bi se isti podneli Ministarstvu sporta, a u skladu sa zakonskim rokovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.