Sportske igre mladih otkazale sve aktivnosti

Sve aktivnosti Sportskih igara mladih u Srbiji, uključujući i svečano otvaranje koje je trebalo da se održi 15. maja u Beogradu, otkazane su do daljeg.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/matimix
Foto: Shutterstock/matimix

"Organizacioni odbor i cela porodica Sportskih igara mladih (SIM) upućuju iskreno saučešće porodicama i prijateljima žrtava tragičnog dogadjaja u OŠ Vladislav Ribnikar. Saosećamo sa bolom koji se nadvio nad Beogradom, Srbijom i celim regionom u nadi da se ovakva tragedija više nikada nigde neće dogoditi", navodi se u saopštenju.

Sportske igre mladih obaveštavaju sve učesnike Igara, decu, roditelje, učitelje, trenere, nastavnike, da u ovom teškom trenutku za sve nas nećemo organizovati planirane aktivnosti do daljeg, dodaju iz SIM.

"Obaveštavamo javnost da se i ceremonija Svečanog otvaranja 10. sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koja je planirana za 15. maj u Beogradu, takodje otkazuje do daljeg".

Kao organizacija koja okuplja decu i mlade i čiji su postulati fer-plej, poštovanje različitosti, tolerancija, druženje, sa naših dogadjaja ćemo još glasnije poslati poruke protiv vršnjačkog nasilja, ističu iz SIM.

"Pozivamo javnost, pre svega decu i roditelje, da se pridruže kampanji Pružam ruku, ne podmećem nogu koju organizujemo zajedno sa generalnim sponzorom Igara, kompanijom Dunav osiguranje. Kampanja ima za cilj da ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja, naročito na sportskim terenima. O svim daljim aktivnostima blagovremeno ćemo sve "Simovce" obaveštavati na sajtu "igremladih.rs", kao i na profilima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih na društvenim mrežama", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.