SIM stigle u Čačak, Požarevac i Petrovac na Mlavi

Karavan Sportskih igara mladih krstari Srbijom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: SIM
Foto: SIM

U poslednja tri dana radost i emociju koju donosi osetili su školarci u Čačku, Požarevcu i Petrovcu na Mlavi.

Prvo je u sredu više stotina dečaka i devojčica napravilo pravi spektakl na terenima prelepog Sportskog centra "Mladost" u Čačku na takmičenjima u uličnoj košarci, turniru Coca-Cola kupa u malom fudbalu, Lino između dve vatre, odbojci, atletici…

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su zamenik gradonačelnika Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković, predsednica SIM Srbije Marija Mihajlović, regionalni direktor SIM Tihomir Gudić, košarkaška legenda Jugoslavije Radmilo Mišović, koordinatorka SIM za Čačak Ivana Vukajlović, direktor SC Mladost Miloš Stevanić i talentovani sportisti.

"Kada posle godinu i više dana koliko smo bili zatvoreni vidim ovoliko mališana na jednoj ovakvoj manifestaciji, ovoliko osmeha, puno mi je srce. Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, ali sa profesionalnom organizacijom, što potvrđujemo iz godine u godinu", izjavila je Ivana Vukajlović. Plamen radosti i prijateljstva zapalili su SIM-ovci Anja Isailović, Magdalena Simović, Pavle Nikolić i Đorđe Ćurčić.

Konfete su se razletele na sve strane, čula se graja dece i Igre su mogle da počnu. Promoteri Igara u gradu kraj Morave bili su čuveni košarkaš Radmilo Mišović, zvanično najbolji sportista Čačka u 20. veku, zatim nekadašnji evropski šampion u karateu Slavoljub Piper i trener KK Borac Marko Marinović, koji je omiljen u ovom gradu i šire.

"Sve izgleda fantastično, drago mi je što sam jedan od promotera i što vidim ovoliko dece na terenima. Ceo život sam u sportu, volim sport, živim za sport i mislim da su ovakve manifestacije prava stvar da bi se deca odvojila od televizora, kompjutera, tableta i da dođu da se bave sportom", izjavio je popularni Malina.

Dan kasnije na scenu su stupili školarci iz Požarevca, takmičenja su bila izuzetno zanimljiva, najbolji su po tradiciji izborili plasman na regionalno i državno finale, a svi zajedno poneli su kući pozitivne utiske i stekli nova prijateljstva.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su gradonačelnik Saša Pavlović, većnik za sport Milan Jović, predsednik Sportskog saveza Požarevca Zlatan Kostić , direktorka Sportskog centra Marija Trnavac, predsednica Sportskih igara mladih i drugi.

Foto: SIM
Foto: SIM

"Hvala organizatorima što su Igre i ove godine u našem gradu. Draga deco, danas je najvažnije da se lepo družite, da se takmičite i ostvarite lepe rezultate, a grad Požarevac će uvek biti tu da bude dobar domaćin, da tako kažem, vaših malih Olimpijskih igara", rekao je gradonačelnik Pavlović, koji je prvi put na Igrama i posle otvaranja družio se i sa mladim učesnicima.

Plamen prijateljstva zapalila je Aleksandra Dimitrijević, devojčica koja je fudbalski golman i takmičila se na turniru Coca-Cola kupa.

Naredna stanica SIM karavana bio je Petrovac na Mlavi, gde su školarci iz ovog grada na terenima Sportskog centra još jednom pokazali zašto su Sportske igre mladih najlepša sportska priča u regionu.

Na ceremenoji svečanog otvaranja prisustvovali su zamenik predsednika opštine Goran Ristić, načelnik opštinske uprave Goran Stefanović i narodna poslanica Nataša Jovanović.

Baklju su nosili najuspešniji SIM-ovci na čelu sa mladom šahistkinjom Magdalenom Ilić, šampionkom Srbije u školskom sportu.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv koronavirusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi.

Na redu su dva dana pauze a onda najlepša sportska priča se seli u lepu Sokobanju, gde je otvaranje planirano za ponedeljak, a u utorak specijalni gosti na Igrama u Surdulici biće fudbaleri superligaša Radnika, koji je ove sezone napravio najbolji rezultat u istoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.