Arilje i Nova Varoš na mapi Sportskih igara mladih

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih na svom putu po Srbiji posetio je Arilje i Novu Varoš.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: SIM
Foto: SIM

Takmičenja u Arilju održana su na velikom broju otvorenih terena u Osnovnoj školi „Jezdimir Tripković".

Plamen prijateljstva zapalili su učesnici Igara Ognjen Arsović, Natalija Marković i Strahinja Teofilović.

Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar zahvalio se Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih što su posle osam godina koliko postoje u Srbiji došle u tu opštinu. Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su i predsednik Skupštine opštine Radiša Stefanović, većnik za sport Nebojša Kaljević, sekretar Marinko Kušić, direktor OŠ „Jezdimir Tripković“ Dragan Pavlović i koordinator Saša Luković.

"Izuzetna nam je čast zbog toga i nadamo se da nije poslednji put. Neka pobede najbolji, a ja sa nadam da su najbolji iz Arilja. Deca su budućnost Srbije. Kada gledam ovu decu izdvajaju mi se dva utiska, prvi je jako dobar jer smo se svi uželeli ovakvih manifestacija, a drugi je situacija sa kovidom, tužan sam jer znam da bi sada, da nema kovida, ovde bilo mnogo više dece. Nadam se da ćemo sledeće godine takođe biti domaćini, uz mnogo više dece", rekao je Maslar.

Takmičenja se održavaju uz maksimalno poštovanje svih epidemiloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. Najbolji sa državnog finala, kao i svih prethodnih godina, učestvovaće na regionalnom finalu u Splitu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Prelepo je zaista bilo u Arilju, a svoje utiske preneo je i koordinator za ova kraj Saša Luković.

"Ovo je jedan sjajan dan za našu opštinu, puno mi je srce. Hvala i predsedniku Maslaru, koji je otvorio Igre paljenjem plamena prijateljstva sa. Ove Igre zaista donose radost i sklapanje novih prijateljstava. Hvala predsednici Igara Mariji Mihajlović, koja stavila i naš grad na mapu ove manifestacije koja spaja region", istakao je Saša Luković.

Plamen prijateljstva u Novoj Varoši zapalila je mlada odbojkašica Žana Kuščić, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su zamenik predsednika opštine Branko Bjelić, zamenik predsednika Skupštne Radomir Matović, čelnik Š Nova Varoš Ljubivoje Vranić, regionalni direktor Tihomir Gudić i predsednica SIM Srbije Marija Mihajlović.

"Ovo je ono što sam oduvek želeo, a 50 godina se bavim sportom, kao sportista i funkcioner. Bio sam u Sarajevu prošle godine u oktobru na regionalniom finalu i prezadovoljan sam i presrećan što je rukovodstvo Sportskih igara mladih Srbije izabralo i Novu Varoš i što ovde zajedno promovišemo sport i prijateljstvo", izjavio je predsednik lokalnog saveza Ljubivoje Vranić.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih održavaju se u Srbiji osmi put, u BiH su na programu 11 godina, a Igre u Hrvatskoj proslavljaju jubilej 25 godina od osnivanja, kada su 1996. po ideji predsednika Zdravka Marića prvi put održane.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije Dunav osiguranje „Prijatelj od detinjstva“.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.