Odbojkašice Srbije Ligu nacija kreću od Dominikane

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u Ligi nacija 16. maja ove godine od dva časa po centralnoevropskom vremenu u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

U saopštenju se OSS navodi da FIVB saopštio kompletan raspored takmičenja po grupama u Ligi nacija, koji će biti odigran od 14. maja do 16. juna.

Finalni turnir je na programu od 20. do 23. juna, a domaćin će naknadno biti odredjen.

Odbojkašice Srbije će drugu utakmicu u Rio de Žaneiru odigrati 17. maja od 19 sati protiv Tajlanda, a treću 18. maja od 19 časova protiv Kine. Srbija će četvrti meč u Rio de Žaneiru odigrati 19. maja od 15 časova protiv domaćina Brazila. U Brazilu će još igrati i Kanada, SAD i Koreja.

Srbija će u okviru druge sedmice Lige nacija, od 28. maja do drugog juna, igrati u američkom Arlingtonu, protiv Poljske, Turske, Kanade i Bugarske. U SAD će pored domaćina igrati i Nemačka i Koreja.

Treća sedmica Lige nacija je na programu od 11. do 16. juna, a Srbija će igrati u Japanu protiv Holandije, Francuske, Italije i domaćina turnira. Mesto i satnica utakmica će naknadno biti odredjeni. Pored Srbije i domaćina, u Japanu će igrati i SAD, Kanada, i Koreja.

Odbojkašice Srbije u interkontinentalnom delu Lige nacija neće igrati protiv SAD, Nemačke i Koreje. Na Finalni turnir Lige nacija će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.