Poznato gde će Srbija igrati u Ligi nacija – odbojkaši i odbojkašice u po tri države

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Ligi nacija 2024. u Brazilu, Kanadi i Sloveniji, saopštila je Svetska odbojkaška federacija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Ahmad Halabisaz/Xinhua
Foto: Starsport/Ahmad Halabisaz/Xinhua

Grupna faza Lige nacija 2024. trajaće od 21. maja do 23. juna, a Finalni turnir će se odgirati od 27. do 30. juna. Domaćin finala će nakandno biti određen.

Srbija će u okviru prve sedmice, od 21. do 26. maja igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina, igrati i Italija, Iran, Argentina, Kuba, Japan i Nemačka.

Druga sedmica će se odigrati od 4. do 9. juna, a Srbija je svrstana u grupu u Otavi sa Kanadom, Argentinom, Italijom, SAD, Holandijom, Francuskom i Kubom.

Srbija će tokom treće sedmice, od 18. do 23. juna, igrati u Ljubljani. Potencijalni rivali, pored Slovenije, su i Poljska, Turska, Italija, Kuba, Argentina i Bugarska.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacije Srbije igraće u Ligi nacija 2024. u Brazilu, SAD i Japanu, saopštio je danas FIVB.Takmičenje po grupama u Ligi nacija 2024. odigraće se od 14. maja do 16. juna. Finalni turnir će se odigrati od 20. do 23. juna, a domaćin će naknadno biti određen.

Srbija će tokom prve sedmice, od 14. do 19. maja, igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina igrati i Kanada, SAD, Dominikanska Republika, Tajland, Kina i Koreja.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu, u SAD, a mogući rivali pored domaćina su Nemačka, Turska, Kanada, Poljska, Bugarska i Južna Koreja.

Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna, a Srbija će igrati u Japanu, a grad će nakndano biti određen. Pored Srbije i domaćina, u Japanu će igrati i Holandija, SAD, Kanada, Italija, Francuska, i Koreja.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.