Olimpijakos i PAO nemaju mira ni na odbojci – suzavac, policajac kritično, 464 uhapšenih VIDEO

Dobro je poznato rivalstvo između navijača Olimpijakosa i Panatinaikosa, ali je ono na odbojkaškom derbiju poprimilo novi nivo.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dve frakcije su se sukobile ispred hale "Melina Merkuri", a sve je počelo negde posle 22 časa kada je grupa od oko 150 navijača izašla napolje.

Prema izveštaju policije, na njih je bačen Molotovljev koktel, a policija je uzvratila suzavcem koji je dopreo i do onih unutra, time prekinuvši meč tokom drugog seta.

U sukobima je povređen i jedan policajac, koji se i dalje nalazi u kritičnom stanju. Njemu je iz leve butine uklonjena metalna loptica dimenzija 5x2x2 centimetara, koja je prouzrokovala obilno krvarenje.

On je neposredno pre ponoći prebačen u operacionu salu kada je doživeo srčani zastoj, ali je medicinsko osoblje uspelo da ga oživi i potom obavi hirurški poduhvat.

Kako stoji u saopštenju, veoma nizak hematokrit zbog velike količine izgubljene krvi bi mogao da dovede do pogoršanja njegovog stanja koje je ionako kritično.

Vinovnike ovog incidenta policija je sprovodila u pritvor sve do šest časova u petak ujutru, a krajnji bilans je njih 424 koji su završili "iza rešetaka".

Organi reda su zabranili svima koji su se našli u neposrednoj blizini da napuste prostor oko dvorane. Žene i deca su pošteđeni.

Na stotine policajaca se stvorilo ispred hale u pokušaju da identifikuju odgovorne. Prema navodima grčkih medija, gotovo 1.000 navijača Olimpijakosa je zadržano na licu mesta.

Ako je uopšte bitno, meč je prekinut tokom vođstva Olimpijakosa u setovima 1:0, dok je u drugom PAO imao veliku prednost 18:10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.