Odbojkašice donele parisku vizu u Beograd: "Uspešno leto za nas" FOTO

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, bronzana sa OI 2021. i aktuelni vicešampion Evrope, doputovala je u Beograd iz Ningboua.

Izvor: B92
Podeli
Foto: OSSRB
Foto: OSSRB

* Pariz 2024: Ko se od Srba kvalifikovao na OI?

Seniorke Srbije su odmah po dolasku, na aerodromu "Nikola Tesla", dočekali Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, i Danilo Mrđa, direktor takmičenja OSS.

Srbija je u Ningbou na turniru A grupe kvalifikacija izborila plasman na Olimpijske igre 2024. u Parizu i na taj način okončala još jednu uspešnu reprezentativnu sezonu.

"Moramo biti zadovoljni. Ostvarili smo glavni cilj ove reprezentativne sezone. Igrali smo dva takmičenja u kratkom vremenskom periodu, finale Evropskog prvenstva, zatim ove kvalifikacije. Tako da mogu reći da je ovo bilo uspešno leto za nas. Bilo je poprilično naporno, ali ponosno sam kako smo sve to izdržale. I kao što sam rekla, ono što smo zacrtali to smo i ostvarili, tako da smo srećni i zadovoljni"
, kaže Tijana Bošković.

Foto: OSSRB
Foto: OSSRB

"Ispunili smo očekivanja, jer je glavni cilj bio da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Nisam, možda da kažem, završile turnir na način na koji smo želele, jer ta utakmica protiv Kine praktično da nije imala rezultatskog značaja. Moram da podvuče da ta utakmica protiv Holandije, koju smo maksimalno rezultatom dobile, da je ona u stvari bila presudna za plasman na OI. Mi smo u više momenta pričali o tome da svako leto, da kažem, izdvojimo neko takmičenje koje, da kažem, ima određeni prioritet. Ove godine je to bilo malo drugačije u smislu da je i evropsko prvenstvo i ove olimpijske kvalifikacije, da kažem, imale podjednako isti značaj. Znam da je Đovani (selektor Gvideti, prim aut) nekoliko navrata insistirao i na tom turniru Lige nacija, međutim, bilo je nemoguće da se tri takmičenja za jedno leto igraju na istom nivou. I otuda, da kažem, taj rezultat da nismo se plasirali na taj finalni turnir. Što se posle, naravno, ispostavilo kao dobro u smislu da smo imali dosta vremena za pripreme za EP. Igrali smo finale i, sad sam već sama sebi dosadna, ne možemo biti nezadovoljni. Igrali smo u finalu Evropskog prvenstva, nije završeno na način na koji smo mi želeli. I ove kvalifikacije, znate i sami kao i svetski i evropski vicešampioni trenutno, sa prethodnog evropskog nismo direktno plasirani, tako da je čudno kod nas u odbojci sistem. Ali kada se sad osvrnemo i kada pogledamo na novo leto 2023, mislim da moramo biti i biti zadovoljni i mislim da smo ispunili sve ono što smo planirali", rekla je Maja Ognjenović.

Foto: OSSRB
Foto: OSSRB

Foto: OSSRB
Foto: OSSRB

Foto: OSSRB
Foto: OSSRB

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.