Turska prva prepreka odbojkašima na putu ka Parizu

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije će kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine početi utakmicom protiv Turske.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Tomasz Wiktor
EPA-EFE/Tomasz Wiktor

FIVB je danas objavila raspored i satnicu turnira kvalifikacija za Igre u Parizu, tako da je poznat i put Srbije u borbi za olimpijsku vizu.

Odbojkaši Srbije će igrati u Grupi B u Tokiju sa Japanom, SAD, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Egiptom i Finskom, od 30. septembra do 8. oktobra.

U prvom kolu, 30. septembra, odmeriće snage sa Turskom, potom će igrati protiv Tunisa (1. oktobar), Egipta (3. oktobar), Finske (4. oktobar), Japana (6. oktobra), SAD (7. oktobra) i na kraju protiv Slovenije (8. oktobra).

U Grupi A igraće Brazil, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar, dok Grupu C čine Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meksiko, Belgija i Bugarska.

Direktan plasman na Olimpijske igre obezbedila je Francuska, domaćin Igara, u obe konkurencije.

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang-liste FIVB podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na Olimpijske igre izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno šest reprezentacija.

Olimpijske igre 2024. godine odigraće se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.