Maja Ognjenović: Nadam se uspešnom letu

Odbojkašica Srbije Maja Ognjenović posle kraće pauze vraća se u nacionalni tim.

DPIzvor: B92
Podeli
Foto: OSSB
Foto: OSSB

Iskusni tehničar prošlog leta propustila je propustila je reprezentativne akcije, a sada će biti na raspolaganju Đovaniju Gvidetiju.

Žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije ove godine očekuje Liga nacija, Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Već sam rekla da Srbija pripada najboljim svetskim selekcijama. Ne mogu reći da postoji neki teret ili pritisak, ali se sada zna da su očekivanja uvek na najvišem nivou. Očekuju nas Liga nacija, Evropsko prvenstvo i ono najvažnije, kvalifikacije za Olimpijske igre. Nadam se da ćemo imati jedno uspešno leto i da će se sve završiti onako, kako i planiramo", zaključila je srpska reprezentativka",
rekla je Ognjenović.

Maja Ognjenović i Tijana Bošković su dobile zasluženi odmor zbog finala Lige šampiona, jer su sa Ezadžibašijem izgubile od Vakifbanka, koji sa klupe predvodi Đovani Gvideti, selektor Srbije.

Dve igračice će tokom juna priključiti ekipi, a reprezentacija Srbije prvu zvaničnu utakmicu u Ligi nacija igra protiv Sjedinjenih Američkih Država u sredu, 31. maja, od 16.00 časova u Antaliji.

"Kada se sezona opiše kao uspešna, a trofeja nema, onda tu nešto nije u redu. Međutim, moramo biti zadovoljni, ali i ponosni, jer igrati dva finala nije mala stvar. U oba slučaja, i protiv Fenerbahčea i protiv Vakifbanka, videlo se da smo blizu i da smo ekipa koja je dostojna tako velikih utakmica. Iako sam zadovoljna, nekako sam se nadala da će odlazak iz Ezadžibašija biti krunisan sa bar jednim trofejom, što se nije desilo. Ipak, srećna sam i ponosna što sam bila deo ovakvog kluba koji je jedan od najboljih i najuspešnijih u kojima sam igrala", istakla je Maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.