Gvideti: Veoma sam uzbuđen i jedva čekam

Selektor odbojkašica Srbije Đovani Gvideti rekao je da jedva čeka početak rada sa nacionalnim timom.

DPIzvor: B92
Podeli
Foto: OSSB
Foto: OSSB

Žensku odbojkašku reprezentaciju ove godine očekuje Liga nacija, Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre.

Naša reprezentacija prvu zvaničnu utakmicu, u Ligi nacija igra protiv Sjedinjenih Američkih Država u sredu, 31. maja, od 16.00 časova u Antaliji.

"Veoma sam uzbuđen. Uskoro dolazim u Beograd i odmah krećemo sa radom. Srbija ima neverovatnu grupu igračica. Maja Ognjenović je odličan primer za to. Kada ekipi ne ide, ona uvek pronađe rešenje. Isto tako i Bojana Drča, ali i ostale igračice na različitim pozicijama. Ponavljam, veoma sam uzbuđen i jedva čekam da počnem sa radom", rekao je Gvideti.

Italijanski stručnjak, samo nekoliko dana nakon finala, dolazi u Srbiju, gde započinje novi izazov i seda na klupu svetskog prvaka. Gvideti je u subotu sa klupe predvodio Vakifbank u pobedi nad Ezadžibašijem, u finalu Lige šampiona.

"Mislim da smo bili veoma fokusirani i motivisani tokom čitave utakmice. Igrali smo odlično i uspeli smo da nateramo protivnika da nema rešenje za Paulu Egonu. Naš tehničar je to uvideo i slao joj odlične lopte, što je ona znala da iskoristi. Osvajanje ovog trofeja je kruna sezone, koja je bila veoma naporna",
rekao je Gvideti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.