Selektor Srbije izneo ambicije pred Ligu nacija

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da će njegovom timu svaki meč u Ligi nacija biti važan.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: OSS
Foto: OSS

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Ligi nacija u Nagoji, Roterdamu i Anahajmu. Srbija će prvoj nedelji Lige nacija od šestog do 11. juna u Nagoji igrati protiv Slovenije, Kine, Japana i Poljske.

Odbojkaši Srbije se pripremaju u Beogradu za Ligu nacija.

"Ovo je ekipa za Ligu nacija. To je ekipa od 30 igrača koji su zaslužili da se nađu na spisku. Trenutno nam nedostaju igrači koji su nisu završili sezonu u svojim prvenstvima ili koji su tek završili obaveze u klubovima kao što su Dražen Luburić i Marko Ivović", rekao je Kolaković na konferenciji za medije u Beogradu.

Srpski odbojkaši Srećko Lisinac i Uroš Kovačević propustiće početak Lige nacija zbog povreda.

"Marko Podraščanin zaslužuje određeni odmor. Neće ga biti na startu Lige nacija. Nastavićemo pripreme u Beogradu, čekamo da se okupe svi odbojkaši. Odradićemo taktički deo za prvi vikend Lige nacija u Japanu", naveo je Kolaković.

Selektor Srbije je ponovio da će svaka utakmica u Ligi nacija biti važna.

"Planirali smo da od prvog vikenda igramo sa najboljim igračima. Međutim, povrede Lisinca i Kovačevića su nas poremetile, ali nisu umanjile našu ambicije da sve mečeve maksimalno odigramo. Svaki set, svaka utakmica nam je važna zbog svetske rang listu, koja može da odluči i o odlasku na Olimpijske igre u Parizu. Spremamo se i za kvalifikacije za OI, ali moramo da vodimo računa o svakoj utakmici, kao i o zdravlju igrača, koji dolaze posle teških mečeva u svojim prvenstvima. Moramo da budemo racionalni, ali i dovoljno jaki", naveo je Kolaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.