Selektor Srbije: Ko je favorit? Srbija!

Selektor Srbije Danijele Santareli u sjajnom raspoloženju je otputovao na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, Sportski žurnal
Podeli
Foto: OSSRB
Foto: OSSRB

* "Imamo pozitivnu tremu pred Svetsko prvenstvo"

Srbija će na turniru koji se od 23. septembra do 15. oktobra održava u Holandiji i Poljskoj igrati u Grupi C u holandskom Arnemu.

Rivali našem timu biće SAD, Nemačka, Bugarska, Kanada i Kazahstan.

Dizači: Bojana Drča, Slađana Mirković

Korektori: Tijana Bošković, Ana Bjelica

Primači servisa: Brankica Mihajlović, Bojana Milenković, Sara Lozo, Bianka Buša, Katarina Lazović

Libera: Teodora Pušić, Aleksandra Jegdić

Srednji blokeri
: Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić

"Došao je taj dan za koji smo radili, spremali se pet meseci. Nekima od nas je prvi put, meni, nekolicini igračica. Kada vam se ukaže šansa da igrate sa najboljim timovima na svetu, morate da igrate na najvišem nivou. Voleo bih da ostanemo do poslednjeg dana, 15. oktobra, ali korak po korak", rekao je Santareli za "Sportski žurnal".

Santareli će debitovati na Svetskom prvenstvu.

"U svakom smislu za mene je Svetsko izazov. Svestan sam, ali mislim da ću tek biti tokom takmičenja. Imamo dobar tim, odlično smo radili, možemo da se borimo i igramo sa svima! Okupio sam najbolje. Sistem je teži nego na muškom turniru. Telo je spremno, moje, igračica, kondicioni trener Vanja (Vladimir Banković, prim. aut) uradio je odličan posao. Verujem da ćemo imati i jednaku mentalnu snagu".

Ceo stručni štab reprezentacije čine Italijani.

"Privilegija još od trenutka kada sam u januaru potpisao ugovor da vodim selekciju Srbije, kada mi je Savez ukazao šansu. Rekao sam tada, ponoviću, životna prilika, koja nosi mnogo izazova, odricanja. A ta činjenica, verovatno su Federacije prepoznale italijansku školu, to je razlog. E sad, konkretno kažem za sebe, voleo bih da moj odgovor Savezu, igračicama, javnosti, bude najbolji mogući na ukazanom poverenju da vodim svetsku velesilu".

Foto: OSSRB
Foto: OSSRB

Santareli kao favorita ističe Srbiju, ali ne potcenjuje rivale.

"Italija je dobra, ima strašan tim, spremni su, žele da pokažu da su kadri da posle Evropskog 2021, Lige nacija ove godine, osvoje i Svetsko. Amerika, Turska, Poljska, Holandija, Japan je pokazao da može da se umeša".

Srbija će braniti titulu osvojenu pre četiri godine.

"Iako je tim promenjen, imamo iste ciljeve četiri godine kasnije. Želimo da dokažemo sebi, svima da možemo... Moramo da se borimo za medalju. Kada uđemo u tu trku, to je dobar rezultat. Ali prvo mesto je cilj".

Njegova filozofija je jednostavna.

"Odbojka je igra, strašna, ali uživamo. Moramo da verujemo u ovaj trenutak, ne dešava se svaki dan, već svake četiri godine
", zaključio je selektor pred put u Arnem.

Srbija će na premijeri igrati u nedelju protiv Kanade od 20 časova. Slede Bugarska (ponedeljak, 16h), Nemačka (29. septembar, 16h), Kazahstan (30. septembar, 13h) i SAD (1. oktobar, 19h).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.