"Lale" uvenule, Srbija u polufinalu!

Odbojkaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pobedom nad selekcijom Holandije rezultatom 3:0 (25:23, 25:20, 27:25).

SSIzvor: B92
Podeli
 EPA-EFE/Lukasz Gagulski
EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Grafika: SofaScore

Branioci titule šampiona "starog kontinenta" su imali manje oscilacija nego u osmini finala i lakše priveli meč kraju.

Holanđani su pružili odličan otpor, ali nedovoljan da bi se u većoj meri ugrozio tim Slobodana Kovača.

Srbija je prvi polufinalista na turniru, a rivala u borbi za finale dobiće posle meča Italija – Nemačka koji se u sredu igra od 16.00.

Počelo se u egalu, a prvu prednost od dva ili više poena stekla je Srbija sa 7:5, a potom i 12:9.

Međutim, brzo su "lale" došle do preokreta i povele sa 16:14, a kasnije i 20:18. Tada Srbija pravi seriju od tri poena i uvodi prvi set u igru na razliku.

Ipak, nije se dugo čekalo na rasplet, pošto je od 23:23 naš tim dobio dva vezana poena, drugi as servisom Srećka Lisinca (posle "čelendža") i tako povela sa 1:0.

Dobru igru "plava četa" prenela je na početak drugog seta i ekspresno je povela sa 7:2, a onda i 12:5.

Uz manje oscilacije, kada su se Holanđani približavali na tri poena minusa, Srbija je uspela da privede set kraju i osvoji ga skraćenom dijagonalom Uroša Kovačevića.

Slična slika viđena je i u trećem delu meča. Srbija nije spuštala tempo, održavala je dobar ritam na servisu i u polju, te je najpre povela sa 12:9 i ta razlika održala se do samog finiša kada su Holanđani, koji nisu imali šta da izgube, počeli da igraju na sve ili ništa.

U dramatičnoj završnici trećeg seta, Srbija je propustila prvu, ali iskoristila drugu meč-loptu za plasman u borbu za medalju.

Sve dešavanja iz ovog susreta pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.