Kovačević: Nemamo mi kome da se dokazujemo

Uroš Kovačević, odbojkaški reprezentativac Srbije, rekao je da on i saigrači znaju koliko vrede i da nemaju potrebe ikome da se dokazuju.

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: CEV
Foto: CEV

Srbija je prvu fazu na Evropskom prvenstvu završila sa maksimalnim učinkom i sada se okreće nokaut fazi.

Selektor srpskih odbojkaša Slobodan Kovač rekao je da počinje teži deo kontinentalnog šampionata i da ekipa u osmini finala protiv Češke treba da pokaže koliko vredi.

"Počinje onaj teži deo Evropskog prvenstva, mada ne možemo da kažemo i da je do sada bilo lako jer se jurio rezultat da bi nam došli što lakši protivnici na početku eliminacija. Dolazi nam sada nezgodna Češka, koja je dobra reprezentacija, ali mislim da smo bolji. Tako moramo da razmišljamo, da pokažemo koliko vredimo", rekao je Kovač u Antverpenu.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije je sa maksimalnim učinkom završila prvu fazu kontinentalnog šampionata i u osmini finala će igrati protiv Češke.

"Uradili smo do sada dobar posao, pokazali smo odredjeni kvalitet. Za sada je važno da smo igrače uverili u naš dobar rad i da smo im ulili poverenje. Negativne stvari još nismo videli. Nadam se da će i dalje ostati poverenje jednih u druge", kazao je Kovač.

Njegov saigrač Nemanja Petrić je takođe kazao da je zadovoljan.

"Sada nemamo pravo na grešku. Čeka nas težak posao, ali idemo korak po korak. Prvo gledamo samo osminu finala i posle polako idemo dalje. Ima mnogo ekipa koje mogu da iznenade i zbog toga treba da budemo što oprezniji. Ko god da je protivnik, težak je, svako ima svoju šansu", kazao je Petrić.

Uroš Kovačević je naveo da nije bilo lako opravdati ulogu favorita u grupi i da srpski tim nije izgubio samopouzdanje posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Nemamo mi kome da se dokazujemo, znamo koliko vredimo i tako ulazimo u svaku utakmicu. To što se desilo u Bariju, to se desilo Italiji prošle godine protiv nas, ima milion primera kako ekipa može da padne. Nije to smak sveta. Igramo sada, dajemo sve od sebe pa dokle dođemo", istakao je Kovačević.

Utakmica Srbija - Češka igra se u subotu od 17.30 u Antverpenu.