Srbija preko Belgije do prvog mesta u grupi!

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je domaćina Belgiju sa 3:0 u setovima (25:19, 25:21, 25:19) na Evropskom prvenstvu.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: CEV
Foto: CEV

Dvorana: Loto Arena, Antverpen

Sudije: Erdal Akinči (Turska), Dobromir Dobrev (Bugarska)

Belgija: Van den Dris 9, Turlinks 4, Dero 13, D’Hulst 0, Grobelni 7, Stuer 0, Van de Velde 3, Van de Vorde 3, Ribens 0, Kosemans 0, Valkirs 0, Ruso 3, Betens 0, Kolman 4.

Srbija: Okolić 0, Kovačević 13, Petrić 6, Ćirović 0, Peković (L), Krsmanović 0, Ivović 4, Jovović 2, Atanasijević 18, Luburić 0, Majstorović (L), Podraščanin 7, Lisinac 7, Todorović 0.

Ovim trijumfom izabranici Slobodana Kovača osigurali su prvo mesto u grupi B i u osmini finala će igrati sa pobednikom meča u kojem se sastaju Češka i Crna Gora.

Naši odbojkaši odigrali su odgovorno i kvalitetno od početka do kraja i na kraju zasluženo slavili maksimalnim rezultatom.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Aleksandar Atanasijević sa 18 poena, a pratili su ga Uroš Kovačević sa 13, odnosno srednji blokeri Srećko Lisinac i Marko Podraščanin sa po 7 postignutih poena.

Kod domaćih istakao se Sem Dero, koji je jedini bio dvocifren i meč je završio sa 13 poena.

Srbija je od samog starta krenula odlučno i sve do sredine prvog seta imala 4-5 poena prednosti.

Pokušali su Belgijanci da se vrate, ali njihov maksimum bio je prilazak na 17:19.

Tajm-aut Slobodana Kovača urodio je plodom, naši odbojkaši su ponovo zaigrali dobro i prvi set osvojili sa 25:19.

Za razliku od prvog, drugi set je bio nešto izjednačeniji, ali samo do sredine ovog dela igre.

Srbija pravi seriju od 7:1, "lomi" protivnika i ponovo rutinski uspeva da održi vođstvo sve do samog kraja drugog seta, koji dobija rezltatom 25:21.

Poslednji set je manje-više protekao kao i prva dva, Belgijanci su se držali sve do rezultata 9:9.

Od tog trenutka "Orlovi" ponovo ubacuju u veću brzinu, prave razliku i treći, poslednji set dobijaju kao i prvi - 25:19.

Ovom pobedom Srbija je zauzela prvo mesto u grupi, tako da meč u četvrtak od 20.30 protiv poslednjeplasirane Austrije neće imati rezultatski značaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.