Srbija rutinski sa Slovačkom do druge pobede na Eurovoleju!

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Slovačku sa 3:0 u setovima (25:19, 25:20, 25:21) u meču grupe B Evropskog prvenstva.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: CEV
Foto: CEV

Srbija - Slovačka

Dvorana: Loto Arena, Antverpen
Sudije: Žolt Mezefi (Mađarska), Olivije Žile (Francuska).

Izabranici Slobodana Kovača do maksimalne pobede stigli su rutinski, a Slovaci su bili konkurentni jedino u prvom delu prvog i trećeg seta.

Ovo je druga pobeda naših odbojkaša na kontinentalnom prvenstvu, dok je Slovacima ovo prvi poraz, nakon trijumfa nad Španijom i Austrijom.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je primač Uroš Kovačević sa 17 poena, a pratili su ga Petar Krsmanović i Marko Ivović sa po 11 poena.

Kod Slovaka najbolji na terenu je bio Matej Patak sa 12 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Srbija: Okolić 0, U. Kovačević 17, Petrić 0, Ćirović 0, Peković 0, Krsmanović 11, Ivović 11, Jovović 1, Atanasijević 0, Luburić 10, Majstorović 0, Podraščanin 0, Lisinac 4, Todorović.

Slovačka: Mihalovič 8, Krisko 0, Macuha 0, Palgut 0, Ondrovič 3, Luks 7, Vitko 0, Patak 12, Ihnat 0, Krajcovič 1, Zatko 1, Kovač 5, Gavenda 5, Firkal 0.

Sve do polovine prvog seta, Slovačka je uspevala da prati favorizovanu Srbiju, ali su onda izabranici Slobodana Kovača pojačali i taj deo igre rutinski priveli kraju - 25:19.

Drugi set je bio nešto drugačiji. U njemu "Orlovi" nisu pružili Slovacima ni promil šanse, pa je serija od 9:0 na samom startu tog dela igre jasno stavila do znanja protivniku da u ovom setu nema šta da traži - 25:20.

Treći set bio je najneizvesniji. Slovaci su imali prednost od 4-5 poena sve do finiša, kada naši odbojkaši odličnim servisima i blokovima "lome" meč u svoju korist i dolaze do druge pobede na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Slobodana Kovača će u narednoj rundi igrati sa Španijom (ponedeljak, 20.30), dok će se Slovaci sastati sa domaćinom Belgijom u utorak od 20.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.