Dončiću tripl-dabl, pobeda i istorija protiv bledog Jovića

Košarkaši Dalasa savladali su Majami rezultatom 114:108.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Imaće za čime da žale košarkaši Erika Spolstre nakon što su furiozno ušli u meč protiv Maveriksa i već tokom prve deonice imali prednost, od ispostaviće se najvećih, 15 poena.

Tim sa Floride je vodio sve do druge polovine treće deonice kada je Dalas krenuo da preokreće i vraća utakmicu u egal.

Meč je prelomljen tek u poslednjoj četvrtini kada je najpre Dante Egzum pogodio trojku na koju se nadovezao i Luka Dončić i odveo tim na +5 (106:101). Nekadašnji košarkaš Partizana se istakao u završnici i odigrao najbolji meč od kako se oporavio od povrede, pogodivši do kraja jedan "fejdavej" i oba slobodna bacanja.

Najefikasniji je bio standardno Luka Dončić koji je zabeležio tripl-dabl sa 35 poena i po 11 skokova i asistencija. Time je postao jedini igrač u istoriji uz Rasela Vestrbruka koji je uspeo da bude dvocifren u tri različite statističke kategorije na pet mečeva u nizu.

Kajri Irving je dodao 23 poena i po četiri asistencije i skoka, pomenuti Egzum je stao na 13 poena, pet asistencija i četiri skoka, dok je Gaford imao 12 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Kod Majamija je najbolji bio Teri Rozir sa 27 poena, 11 asistencija i šest skokova. Dankan Robinson je dodao 19, a Bem Adebajo 14 poena i devet skokova.

Srpski košarkaš Nikola Jović je na parketu proveo 16 minuta i za to vreme postigao tek četiri poena (2/6 iz igre, 0/3 za tri). Imao je i dva skoka, asistenciju, ali i dve izgubljene lopte.

Dalas je ovom pobedom prekinuo niz od tri poraza i nastavljaju borbu za direktno mesto koje vodi u plej-of, što je posao koji predstoji i Majamiju na Istoku.

U narednoj rundi Maveriksi igraju protiv Detroita, a Majami sa Oklahomom.

NBA, rezultati
Detroit Pistons – Bruklin Nets 118:112
Indijana Pejsers – Minestota Timbervulvs 111:113
Dalas Maveriks – Majami Hit 114:108
Finiks Sans – Toronto Reptors u toku
04.00 Denver Nagets – Boston Seltiks
04.00 Golden Stejt Voriors – Čikago Buls
04.00 Sakramento Kings – San Antonio Spars

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 52 sledeca idi na stranu