Prozivka za Jokića, Dončića i Evropljane: "Omekšali pravila da bi oni uspeli u NBA" VIDEO

Primetna je ekspanzija igrača iz Evrope u NBA ligi, a predvode ih Nikola Jokić, Luka Dončić, Bogdan Bogdanović... Ali, nije svim Amerikancima pravo zbog toga.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Glas je podigao, ponovo, Gilbert Arinas. Bivši NBA košarkaš i "Ol-star" igrač je još jednom uputio prozivke, ovog puta na račun svih evropskih igrača.

Tačnije, istakao je da je NBA napravila zaokret i prilagodila sistem Evropljanima, kako bi se oni što lakše "prilagodili" američkoj košarci.

Samim tim, pokušao je da omalovaži dominaciju evropskih košarkaša u najjačoj ligi na svetu.

"NBA je ukinula agresivnu košarku kako bi se otvorila prema Evroligi. Kada su Evropljani počeli da dolaze, liga je bila previše teška i prežestoka za njih. Na kraju su omekšali pravila kako bi se otvorili prema inostranim igračima", rekao je Arinas u jednom podkastu i dodao:

"Nisu omekšali pravila za Amerikance, već samo za one koji dolaze iz Evrope. Šta mislite zašto govore da će Evropljani predvoditi ligu za pet godina. Više trojki, dodavanja, to nije naša liga, nije američki stil, to je evropski stil igre".

Nije se bivši as Voriorsa, Vašingtona, Orlanda i Memfisa tu zaustavio.

"Kako da postanu globalni brend, ako je za Evropljane liga fizički prežestoka? Morali su da pronađu način da im omoguće dolazak u ligu. Uveli su više šutiranja kako bi takvi igrači mogli da prežive", rekao je Arinas.

Arinas je i ranije prozivao Nikolu Jokića, a najžešće posle osvojene NBA titule i kada je rekao da "nikada neće biti megazvezda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 52 sledeca idi na stranu