Skot Polard kao nov – 13 dana nakon transplatacije srca odjavio se iz bolnice

Bivši NBA košarkaš Skot Polard (49) napustio je danas bolnicu u kojoj mu je pre samo 13 dana izvršena transplantacija srca.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bivši saigrač Divca i Stojakovića mora na transplataciju srca

Njemu je presađeno novo srce, jer drugačije ne bi preživeo s obzirom na to da je imao urođenu anomaliju, a i dodatno mu je bilo oslabljeno zbog virusa.

Usledila je trka sa vremenom, bilo je potrebno pronaći donora sa dovoljno velikim srčanim mišićem koje bi moglo da održava organizam nekadašnjeg igrača Sakramenta.

Danas, prelepa slika stiže nam iz SAD, iz bolnice u kojoj mu je spasen život - Polard se pojavio u sportskoj majici, raspoložen, između špalira medicinskih radnika i lekara koji su mu aplaudirali, i odjavio se simbolično, zvonom.

Po izlasku delovao je kao čovek kome je izvršena rutinska intervencija, na primer vađenje umnjaka, a ne transplantaciaj srca.

On je od oca "nasledio" srčanu anomaliju.

Njegov otac, nažalost, nije imao sreću da preživi, umro je u životnom dobu u kojem je sada njeov nalsednik Skot.

Polard je odirgao 11 sezona u NBA ligi, a najveći uspeh je imao 2008. godine kada je osvojio prsten sa ekipom Boston Seltiksa.

Nosio je još dres Detroita, Indijane i Klivlenda.

Ljubitelji košarke u Srbiji najviše ga pamte po roli rezervnog centra u Sakramentu, gde je bio saigrač našim košarkašima Divcu i Stojakoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 52 sledeca idi na stranu