Pokuševski ide kod Micića!

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski pojačaće Šarlot, prenosi NBA insajder Adrijan Vojanrovski.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pokuševski (22) je nedavno dobio otkaz u Oklahomi u koju je stigao 2020. godine, kada je bio izabran kao 17. pik na NBA draftu.

Govorilo se da za mladog igrača sledi povratak u Evropu, odakle je i stigao u najjaču ligu sveta, nakon što je bio član grčkog Olimpijakosa.

Pominjalo se i interesovanje Partizana i Crvene zvezde, ali Pokuševski nije završio sa NBA i mogao bi da postane drugi srpski igrač koji je iz "grmljavine" prešao među "stršljenove" i preporodio svoju karijeru.

Pre njega je to početkom ovog meseca uradio Vasilije Micić, koji na šest utakmica za tim Stiva Kliforda u proseku ima 9,7 poena, šest asistencija i dva skoka za 22 minuta u proseku.

Pokuševski je za Oklahomu za tri i po godine odigrao tačno 150 utakmica, najviše u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi. Bio je nekoliko puta poslat u razvojnu ligu, ali mu ni to nije pomoglo da se izbori za više minuta.

Ove sezone u proseku je beležio 1,2 poena, 1 skok i 0,5 asistencija na 10 mečeva. Poslednji je odigrao pre dve sedmice protiv Dalas Maveriksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 58 sledeca idi na stranu