Dalasu ne pomaže Lukinih 33 poena VIDEO

Nisu 33 poena Luke Dončića pomogle Dalasu da izbegne poraz na utakmici protiv ekipe Indijane Pejsersa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U dvorani Gejnbridž Fildhaus domaći su slavili rezultatom 133:111.

Kao što smo rekli dobru utakmicu je odigrao Luka Dončić koji je sa 33 poena bio najefikasniji u svom timu.

Slovenac je šutirao 10/21 iz igre te imao i po šest skokova i asistencija,

Odmah iza po učinku na terenu je biio Kajri Irving sa 29 poena i šest skokova, dok su kod Dalasa dvocifreni učinak još imali Grin (14p) i Hardavej (11p).

Majls Tarner imao je isti učinak kao Luka Dončić na drugoj stranim, tako je američki centar utakmicu završio sa 33 poena uz osam skokova, dabl-dabl učinak je imao Tajriz Halibarton koji je imao 17 poena i deset skokova, a Nembarnd je kao i Šepard imao 15 poena.

Domaćini su na poluvremenu imali prednost od 67:60, dok su pred početak poslednjeg perioda prednost domaćina iznosila 100:91.

Presudni momenat utakmice se desio sreniom četvrtog perioda gde su Nembrand i Halibarton svojim preciznim šutem za tri poena, odlepili Indijanu na 20 poena prednosti i time trasirali put ka novoj pobedi Pejsersa.

Dalas je tako prekinuo niz od sedam pobeda u nizu, dok je Indijana došla do trećeg trijumfa u nizu.

Košarkaši Oklahome siti tandera slavili su protiv Hjuston Roketsa rezultatom 123:110.

Šej Gildžus- Aleksander je ponovo bio najefikasniji u svom timu sa 36 poena, Čet Holmgren je ubacio 29, dok se Vilijam zaustavio na 22 poena.

Kod Hjustona Smit je dominirao sa dabl-dabl učibnakom od 20 poena i 17 skokova, isti broj poena je imao i Vanvlit , dok je Alperen Šengun utakmicu završio sa 19 poena i 12 skokova.

Juta na svom terenu bila je bolja od ekipe San Antionio Sparsa 128:109.

Na utakmici u Delta centru u Juti dominirao je Lauri Markanen sa 26 poena i četiri skoka, dok je Džordan Klarkson imao dabl-dabl učinak sa 22 poena i deset skokova. Džordan Kolins je ubacio 20 poena, a još jedan košarkaš Jute Kolin Sekston je bio dvocifren u dve kolone 16 poena i deset asistencija.

Darijus Vasel je sa 27 poena bio najefikasniji u svom timu. Flertovao je sa dabl-dabl učinkom Amerikana, jer je imao i devet skokova. Viktor Vembanijama je sa 22 poena i deset skokova bio jedini sa dabl-dabl učinkom, dok je Zek Kolins imao 17 poena i osam skokova.

Košarkaši Sakramento Kingsa su uspeli da slave na teškom gostovanju ekipi Los Anđeles Klipersa 123:107.

I na ovom meču je Domantas Sabonis uspeo da upiše tripl.dabl učinak sa 17 poena, 15 skokova i 12 asistencija. Najefikasniji je bio kao po običaju Diaron Foks koji je imao 33 poena, dok je Herison Barns imao 22 poena.

Norman Pauel je kod Klipersa bio najefikasniji sa 21. poenom, Harden je ubacio 20 poena isto kao i Kavaj Lenard. Hrvatski centar Ivica Zubac je upisao 16 poena uz šest skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 58 sledeca idi na stranu