Dončiću malo falilo do tripl-dabla – Dalas razbio Oklahomu na svom terenu

Košarkaši Dalasa upisali su četvrtu pobedu u nizu, jer su na svom terenu savladali ekipu Oklahome Siti Tandera sa 146:111.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Do pobede Maverikse je vodio Luka Dončić koji je upisao 32 poena, osam skokova i devet asistencija.

Odličnu utakmicu je odigrao i Danijel Geford na svom debiju u dresu Dalasa ubacio 19 poena, dok je Kajri Irving bio na svom nivou i ubacio 25 poena.

Kod Oklahome najefikasniji je po običaju bio Šej Gildžus-Aleksander koji je utakmicu završio sa 25 poena, Valas je ubacio 15 poena, dok je dabl-dabl učinak upisao Čet Holmgren sa 13 poena i 12 asistencija.

Svoje minute na ovom meču je imao i srpski košarkaš Aleksej Pokuševski koji za malo manje od šest minuta na parketu nije došao do poena.

Furiozan start meča je imao Dalas, koji je pogodio četiri trojke u prva tri minuta i tako brzo stekao dvocifrenu prednost od 12:2. Tu je prednjačio Luka Dončić koji je dao dodatni gas svojoj ekipi. Delovalo je u tim trenucima da je Dončić prosto nezaustavljiv, a furioznu prvu četvrtinu Dalas je završio sa ubačenih 36 poena, dok je Dončić imao 18 poena na svom kontu.

To je malo stalo u drugom periodu, koji je Dončić počeo sa klupe, a Dalas se mučio sa igrom u napadu. Nikako nisu mogli da pogode za tri, na šta se nadovezala dobra igra u napadu Oklahome, koji su krenuli da pogađaju za tri, i to najviše Džoš Gidi, koga su Maveriksi uglavnom puštali da šutira za tri. Tako je Oklahoma od minus 21 stigla na minus četiri. Ipak Dalas je uspeo da do kraja prvog dela igre vrati prednost na prihvatljivih 11 poena prednosti 72:61. Luka Dončić je u drugoj četvrtini ubacio svega četiri poena.

I to je dalo dodatni zamajac domaćima da vrate igru iz prvog perioda u treći kvartal. Lepo ga je otvorio Dončić koji je počeo da pogaša, gde mu se pridružio Irving i Gaford i prednost Dalasa je opet počela da raste. Nisu Oklahomi pomogli poeni SGA i Gidija, koji je nastavio da se raspucava na ovom meču. I tako je prednost Dalasa posle trećeg perioda nagovestila da će Maveriksi imati jednu ubedljivu pobedu na ovom meču.

Poslednja četvrtina je bilo praktično otaljavanje posla, jer je Dalas na šest minuta do kraja došao do 30 poena prednosti, da bi posle toga šansi na obe strane dobili igrači koji nemaju tako velike uloge u svojim klubovima. Među njima je bio i Aleksej Pokuševski koji je na terenu bio malo manje od šest minuta, ali nije uspeo da dođe do poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 58 sledeca idi na stranu