Klivlend igra kao u Lebronovoj eri – "čudo" Pistonsa u Kaliforniji

Košarkaši Klivlenda upisali su 15. pobedu u poslednjih 16 utakmica, protekle noći protiv Vašingtona 114:106, dok je najveće iznenađenje priredio Detroit.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Pistonsi su kao gosti porazili Sakramento 133:120 bez dvojice najboljih igrača i strelaca Kejda Kaningema i Bojana Bogdanovića.

Malo iznenađenje je i poraz Klipersa na svom terenu od Pelikansa (117:106), dok je Fila nastavila da posrće bez Embida - upisala je poraz od Golden Stejta (127:104).

Klivlend blista, seća na neka ranija i ne tako davna vremena...

Kao nekada, kada je u Ohaju gospodario "kralj" Lebron Džejms danas nešto slično svemu tome radi Donovan Mičel koji je sa 40 poena doprineo da ne bude neprijatnosti protiv jednog od najslabijih timova lige Vašingtonom.

Kavsima je ovaj trijumf bio sedmi u nizu i održao ih je na visokoj drugoj poziciji na istoku.

"Stalno ponavljam, početak je februara. Ovo je sjajno, u sjajnoj smo poziciji, ali na kraju dana, naš cilj je da igramo do aprila, da budemo najbolji tada. Definitivno, nisam zadovoljan gde smo sada", rekao je Mičel nakon utakmice.

Uz sebe je imao sjajnog Evana Moblija koji je utakmicu završio sa 22 poena (9/10 iz igre).

Na drugoj strani, kod domaćih, najbolji je bio Kajl Kuzma sa 28 poena.
.

Foto: Tanjug/AP/José Luis Villegas
Foto: Tanjug/AP/José Luis Villegas

Iznenađenje večeri, možda i meseca, sezone, priredili su Detroit Pistonsi koji su bez dvojice najboljih strelaca potukli Sakramento Kingse u gostima.

Takvom ishodu najviše je doprineo Džejden Ajvi sa rekordom karijere od 37 poena.

Od tog broja poena 19 je ubacio samo u poslednjoj deonici u kojoj je pokazao da, polako ali sigurno, postaje igrač na koga se mora ozbiljno računati.

Nije mu ovo prva ovakva partija, doduše jeste poenterski najpotentnija. I na prethodnim duelima bio je efikasan sa 18, 28, 14, 19 poena.

Detroitu je ovo bila tek treća ovosezonska pobeda na strani.

Kingsima nije pomogla još jedna MVP partija Domantasa Sabonisa koji je ovog puta "flertovao" sa tripl-dabl ostvarenjem - 30 poena, 12 skokova, 7 asistencija.

Gosti su, takođe, u Burksu (25p) i Durenu (20p) imali jake napadačke adute koji su ovog puta bili dovoljni da se dođe do trojumfa, tek sedmog za ovaj tim u čitavoj sezoni.

NBA, rezultati
Šarlot – Toronto 117:123
Vašington – Klivlend 106:114
Boston – Atlanta 125:117
Majami – San Antonio 116:104
Filadelfija – Golden Stejt 104:127
LA Klipers – Nju Orleans 106:117
Sakramento – Detroit 120:133

Пласман обезедио Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 58 sledeca idi na stranu