"Gužva" na Zapadu – Klipersi preuzeli vrh dok su odmarali

Nakon Oklahoma Siti Tandera, protekle noći u NBA su poraženi i Minesota Timbervulvsi što je promenilo sliku na tabeli Zapadne konferencije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/John Bazemore
Foto: Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Čak četiri tima imaju +19 odnos pobeda i poraza, ali Los Anđeles Klipersi su novi lideri konfernecije.

Sa 34-15 imaju za nijansu bolji procenat pobeda i poraza u odnosu na Tander, Timbervulvse i Denver Nagetse koji su potpuno izjednačeni sa 35-16.

Kliperse su na vrh lansirali Juta Džez, koji su savladali Tander, i Čikago Bulsi, koji su nadigrali Vulvse 129:123, posle produžetka.

Bulsi su preokrenuli čak 23 poena zaostatka sa početka treće četvrtine, ograničivši "vukove" na svega 46 poena u drugom poluvremenu.

"Bikove" su sa po 33 poena predvodili Kobi Vajt i Demar Derozan, koji je ubacio prvih šest poena u produžetku, te imao još pet asistencija i četiri ukradene lopte.

"Pokazao je da je gospodin Četvrka četvrtina, gospodin Produžetak, kako kog da se to zove. Tada se pobeđuje", pohvalio je Vajt svog saigrača.

Nikola Vučević je ubacio 24, a Andre Dramond imao po 16 poena i skokova uz četiri izblokirana šuta.

Vulvse je nosio Entoni Edvards sa 38 poena i 12 skokova, Karl-Entoni Tauns je ubacio 33, dok je Rudi Gober meč završio sa 12 poena i 16 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 58 sledeca idi na stranu