Bogdanović "sipao", Jang spasao Atlantu u poslednjoj sekundi

Košarkaši Atlante savladali su Bruklin rezultatom 129:127 u veoma uzbudljivom susretu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Grafika: SofaScore

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, utakmicu je počeo sa klupe, pošto je Džo Pranti u startnu postavu uvrstio Trea Janga i Dežonte Mareja.

Igrači sa klupe su bili ti koji su i doneli promenu u igri Hoksa i serijom napravili preokret u čemu je učestvovao i Bogdanović sa jednom trojkom na asistenciju Janga i jednim defanzivnim skokom koji je doneo lake poene na drugoj strani.

Posle prvog perioda, na semaforu je bilo 37:29 i Atlanta je mogla da bude zadovoljna sa 8 poena prednosti koja i nije bila zanemarljiva.

Druga četvrtina je počela odlično po srpskog reprezentativca, koji je odmah pogodio trojku sa centralne pozicije, a potom i ukrao loptu i asistirao Mareju za lako zakucavanje u kontri.

Atlanta je u tom momentu imala velikih 42:29, da bi Bogdanović uspeo da veže još dve trojke, a onda se umorio i otišao na klupu.

Nastavili su da dominiraju Dežonte Marej i Tre Jang i na polovini druge četvrtine bilo je 57:39 za Atlanta Hokse.

Morao je Pranti da pozove minut odmora kada je došlo do opuštanja i Netsi su tada prišli na 58:46.

Zategli su odbranu i dva puta onemogućili Bruklin da poentira, da bi koncentracija ponovo opala i Bridžis trojkom doneo 62:55.Treća četvrtina je bila neverovatna... Koliko su brzo prokockali vođstvo Hoksi dovoljno govori da je u četvrtom minutu Pranti morao da zove tajm-aut.

Bogdan Bogdanović je ostao na klupi, Jang i Marej dosta grešili i u napadu i u odbrani, a Dinvidi i Bridžis kreirali preorket, 71:72 poveli su Netsi i Žak Von je bio veoma zadovoljan.

Gubili su Hoksi, Netsi izgledali odlično i onda je Bogdan opet bio na parketu i bacanjima doneo poravnanje, 78:78.

Tre Jang flouterom još jednom pogađa, pa Netsi zovu minut odmora, pa su na krilima sjajnog Kema Tomasa i došli do novog vođstva, ali je Atlanta ipak imala prednost 97:94 kada se treći kvartal završio.

Velika drama je viđena u poslednjih 12 minuta. Atlanta je u dva navrata imala po +8, drugi put u samom finišu, ali je tu prednost oba puta prokockala.

Vodili su 127:119 kada je Kem Džonson vezao dve trojke i doneo svom timu izjednačenje, ali je Tre Jang bio taj koji se poslednji pitao i u poslednjoj sekundi doneo trijumf Hoskima.

On je bio i najefikasniji sa 34 poena i sedam asistencija, Dežonte Marej je dodao 28 uz četiri asistencije, dok je Bogdan Bogdanović meč završio sa 22 poena (5/8 za tri), šest skokova i tri asistencije. Imao je po dve ukradene i izgubljene lopte.

Najveći otpor im je pružio pomenuti Džonson koji je meč završio sa 27 poena, dok je njegov nekadašnji saigrač u Finiksu, a sada Bruklinu, Mikal Bridžis imao tri manje uz pet skokova i tri asistencije.

Atlanti je ovo 31. pobeda pored koje imaju 30 poraza, što je dovoljno za osmo mesto na Istoku. Bruklin je peti u toj konferenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu