Spektakl bez spektakla: Jokić odmarao, Tejtum dominirao – povrede sklonile Lebrona i Janisa

Tim Janisa Adetokumba pobedio je tim Lebrona Džejmsa rezultatom 184:175 na Ol Staru 2023. godine.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

NBA Ol Star:
Tim Lebron – Tim Janis 175:184
(46:46, 46:53, 49:59, 34:26)
Hala: Vivint Smart Home Arena, Solt Lejk Siti, Juta
Sudije: Džon Gobl, Mark Lindzi, Majkl Smit

Ovogodišnji NBA Ol Star vikend se održavao od 17. do 19. februara u Solt Lejk Sitiju u Juti.

Najavljeni spektakl je nekako izostao, glavni akteri meča su delovali više nezainteresovano nego ranije, a i rezultat je bio prilično ubedljiv.

U timu Lebrona Džejmsa je srpski reprezentativac Nikola Jokić meč završio sa 4 poena, 5 skokova, 6 asistencija i 2 ukradene lopte, dok je Luka Dončić imao 4 poena, 2 skoka i 5 asistencija.

Istorijsku partiju pružio je Džejson Tejtum i meč završio sa rekordnih 55 poena, pa tako srušio prethodni rekord koji je držao Entoni Dejvis sa 52 poena iz Nju Orleansa.

Tim Janis: Tejtum 55, Adetokumbo 2, Markanen 13, Mičel 40, Morent 6, Adebajo 4, Lilard 26, Derozan 8, Holidej 3, Sijakam 12, Sabonis 6, Gildžes Aleksander 9

Tim Lebron: Džejms 13, Embid 32, Jokić 4, Dončić 4, Irving 32, Džordž 8, Foks, Rendl 11, Edvards 12, Braun 35, Haliburton 18, Džekson 6

Sjajan je bio Donovan Mičel sa 40 poena, 26 je imao Dejm Lilard, 13 Lauri Markanen i dvocifren je bio još samo Paskal Sijakam sa 12 postignutih poena.

Najefikasniji u Lebronovom timu bio je Džejlen Braun sa 35 poena, dok su po 32 postigli Kajri Irving i Džoel Embid, a Irving je dodao i 15 asistencija, 18 poena je postigao Tajris Haliburton, 13 Lebron Džejms, a 12 Entoni Edvards.

Janis Adetokumbo je odigrao samo 20 sekundi, pošto je prijavio povredu i nakon zakucavanja za prve poene na meču napravio faul, izašao iz igre i nije se ni vraćao kasnije.

Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Lebron Džejms je igrao malo više, bio je na parketu celo prvo poluvreme i čak uhvatio jedno atraktivno alej-up zakucavanje za asistenciju Nikole Jokića, ali je i on prijavio povredu i za drugo poluvreme se nije ni skidao.

Bio je tu da se pozdravi sa ćerkama pokojnog Kobija Brajanta, a i da mu velikani NBA lige odaju počast za nedavno oboreni rekord Karima Abdula Džabara za najviše poena u istoriji košarke.

Odbrane retko kada bude na ovom meču, ali večeras je to posebno isticano jer su igrači maltene konstantno stajali u mestu i posmatrali one koji su bili raspoloženi da poentiraju.

U timu Lebrona je to najčešće radio Kajri Irving, dok su na drugoj strani prvo Markanen, a onda i Tejtum i Mičel bili ti košarkaši zaduženi za poentiranje.

AP Photo/Rob Gray
AP Photo/Rob Gray

Posebno su Tejtum i Mičel preuzeli odgovornost u trećoj četvrtini i zajedno ubacili preko 20 poena za 6 minuta košarke, pa je Majk Meloun morao a reaguje tajm-autom jer su se odvojili na dvocifrenu razliku.

Nisu bili momci u plavom previše zainteresovani da jure tu prednost koju su stekli ovi u žutim dresovima, pa je Janisovom timu u poslednjoj četvrtini trebalo manje vremena da dođe do pobede, jer se igralo do 182, odnosno 24 više od tima koji je u prednosti.

Ponovo su Lilard i Tejtum bili sjajni, ali se pojavio i Haliburton sa druge strane i malo začinio ovu utakmicu.

Ipak, Tejtum je vodio glavnu reč i oborivši rekord postao MVP ovog susreta, a poslednji koš na meču bila je trojka Dejma Lilarda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu