Jokić: U evropskoj košarci teže nego u NBA

Nikola Jokić je na "medija danu" u Denveru pričao i o razlici između evropske košarke i igre u NBA ligi, čiji je dvostruki uzastopni MVP lige.

SSIzvor: B92
Podeli
 EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Jokić: Mislim da je to glupo

Pitanje je došlo na osnovu reči Janisa Adetokumba da je u Evropi teže igrati, a nakon što su obojica tokom septembra učestvovali na Evrobasketu.

Jokić je takmičenje, krajnje neočekivano, završio već u osmini finala sa Srbijom, dok je Adetokumbo otišao korak dalje i ispao u četvrtfinalu sa reprezentacijom Grčke.

Srpski centar se složio da je u Evropi teže igrati je je potrebno mnogo brže razmišljati o sledećem potezu.

"Ima i do pravila. Takođe i do prostora, manjeg terena, kraće distance za tri poena. Mislim da je kraća, zar ne? (potom mu je Džamal Mari potvrdio da jeste tako). Teren je manji, veliki igrači smeju da budu u reketu. Sve je manje upakovano. Bilo je zanimljivo novo iskustvo. Zapravo, nije novo iskustvo, novo-staro iskustvo, jer nisam igrao dugo vremena tamo", rekao je Jokić i zaključio:

"Da, teže je, jer moraš uvek brzo da razmišljaš. U NBA ligi, ako prođeš igrača, vidiš da stiže pomoć iza njega. U Evropi, ako prođeš igrača, pomoć je već tu. Moraš da razmišljaš brzo i unapred. Zanimljivo je", podvukao je Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu