Haos u Sansima – svi traže ostavku sramotnog vlasnika

Potpredsjednik i manjski deoničar Finiks Sansa Džam Najafi pozvao je na ostavku vlasnika kluba Roberta Sarvera.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Skandal trese NBA ligu: "Ne mogu da mu oduzmem franšizu"

NBA liga suspendovala je Sarvera na godinu dana i kaznila sa 10 mliona dolara zbog rasističkog i mizoginog ponašanja.

Međutim, deo medija, igrača i navijača smatra kako je kazna preblaga. S njima se složio i potpredsednik Sansa, iransko-američki milijarder Najafi.

"Ne mogu, u dobroj veri, sedeti prekrštenih ruku i dopustiti našoj deci i budućim generacijama navijača da misle da je ovakvo ponašanje opravdano zbog bogatstva i privilegija", napisao je Najafi u pismu koje je objavila "Arizona Republik".

"Stoga, u skladu s mojom obvezom da pomognem u iskorenjivanju svih oblika rasizma, seksizma i pristranosti, kao potpredsednik Finiks Sansa, pozivam na ostavku Roberta Sarvera"
, dodaje se.

Vlasnika ekipe koja je 2021. dogurala do NBA finala, tereti se za upotrebu zabranjenog izraza kojim se referira na crnce i za brojne slučajeve neprimerenog ponašanja prema zaposlenima.

Takođe, je optužen da je uznemiravao zaposlene, koristio seksualno konotiran rečnik, kao i "reči koje ne uzimaju u obzir rasnu osetljivost".

"Nemam interesa postati većinski deoničar, ali ću neumorno raditi kako bih osigurao da se sledeći čelnik tima odnosi prema svim članovima s dostojanstvom, profesionalizmom i poštovanjem",
zaključio je Najafi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu