Filadelfija pod istragom NBA

Filadelfija Seventisiksersi se nalaze pod istragom NBA lige zbog poslovanja prilikom dovođenja pojačanja ovog leta.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/RHONA WISE
EPA-EFE/RHONA WISE

Tim su ovog leta pojačali Pi Džej Taker, Danuel Haris i Džejms Harden koji se upravo i nalazi u središtu istrage.

Sporna je njegova odluka da se odrekne 14 miliona dolara iz ugovora za narednu sezonu i umesto 47 miliona zaradi "samo" 33. Podsetimo, on je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 68 miliona dolara i na taj način omogućio timu da se pojača za narednu sezonu, ostavivši više sredstava.

Čelnici lige smatraju da je već dogovoren naredni ugovor, ukoliko Harden odluči da ostane nakon naredne, što bi bilo kršenje kolektivnog ugovora. Timovima nije bilo dozvoljeno da razgovaraju sa slobodnim agentima do 30. juna po tamošnjem vremenu.

Na razgovor je pozvan predsednik košarkaških operacija tog tima Deril Mori, a za očekivati da uslede i sa ostalim članovima organizacije.

NBA je od 2019. godine počela oštrije da kažnjava u ovakvim slučajevima, uključujući povećanje maksimalne kazne za timove na 10 miliona dolara i dodavanje mogućnosti suspenzije rukovodilaca, odricanja od izbora na draftu, pa čak i poništavanja ugovora. Mogućnost poništenja ugovora ipak se smatra praktično nepostojećom pretnjom.

Podsetimo, naš reprezentativac Bogdan Bogdanović se našao u središtu slične priče kada su Milvoki Baksi želeli da ga angažuju. On je u tom trenutku bio ograničen slobodan agent, a Baksi su kažnjeni gubitkom drugog pika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 47 sledeca idi na stranu