Harden očajnički želi prsten: Dovedite koga je potrebno, meni dajte šta ostane

Džejms Harden više ne "igra" tvrdo kada su u pitanju pregovori o novom ugovoru sa Filadelfija 76ersima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Harden je stigao u Filadelfiju u februaru u trejdu iz Bruklin Netsa i sa Džoelom Embidom stvorio jedan od najboljih tandema u ligi.

Međutim, Embidove povrede i pad Hardenove forme doveli su do rane eliminacije Filadelfije iz plej-ofa.

Nakon toga Embid je istakao da su Siksersima potrebni čvrsti igrači poput Pi-Džeja Takera iz Majami Hita, pa je Filadelfija dovela Takera i potpisala s njim trogodišnji ugovor.

U međuvremenu su stigli još Denjuel Haus i Dientoni Melton, a Harden je odbio opciju iz ugovora da postane slobodan agent.

"Razgovarao sam sa predsednikom Derilom Morijem koji mi je objasnio kako možemo da se pojačamo i koja je tržišna vrednost određenih igrača. Rekao sam mu da pojača sastav, dovede koga je potrebno, a meni da da ono što ostane. Toliko želim da pobeđujem. Želim da se borim za titulu. To mi je sada jedino bitno. Spreman sam da uzmem manje kako bi nas doveo u poziciju da to ostvarimo", rekao je Harden za "Jahu sports".

"Mislim da sada imamo mnogo 'dublji' tim. To nam je bilo potrebno. Ako sada pogledate naš tim, u poziciji smo da odemo znatno dalje. Sviđa mi se kako stojimo u odnosu na ostale vrhunske ekipe", dodao je Harden.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je istakao da je njegova saradnja sa Embidom pokretačka snaga Siksersa.

"Često pričam sa Džoelom i imamo zajednične sastanke o tome kako ćemo igrati i šta nam je potrebno da pomognemo timu da osvoji titulu. Kada imaš dvojicu vrhunskih igrača na svojim pozicijama u istom timu, to je sjajan temelj. Zajedno ćemo da se razvijamo i pokušamo da odvedemo ovaj tim na vrh. Verujem da to možemo zajedno", zaključio je Harden.

Harden je deset puta bio Ol-star, bio je jednom MVP, a tri puta najbolji strelac lige.

Jednom je igrao i finale, 2021. sa Oklahoma Siti Tanderom, ali još uvek nema NBA prsten.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 47 sledeca idi na stranu