Niksi imaju nedodirljivog igrača, ali – najbliži su Mičelu?

Američki košarkaš Donovan Mičel mogao bi da naredne sezone nosi dres Njujork Niksa.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER
Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Kako javlja "Atletik", Juta je otpočela pregovore sa Niksima oko trejda Mičela.

Ekipa kojom odnedavno upravlja čuveni Deni Ejndž naprasno je saopštila da je otvorila mogućnost da trejduje prvu zvezdu svoje ekipe, nakon što je prethodno poslala Rudija Gobera u Minesotu.

Trenutno nije poznato šta tačno Juta traži, odnosno šta Njujork nudi, ali se veruje da je dogovor između dve franšize moguće postići.

Niksi, međutim, ni po koju cenu ne planiraju da trejduju Ar-Džeja Bereta, 22-godišnjeg kanadskog "svingmena" kojeg su 2019. birali trećim pikom na NBA draftu.

Beret je minule sezone imao 20 poena, 5,8 skokova, tri asistencije i 0,6 ukradenih lopti po meču, čime je napravio novi iskorak u trećoj sezoni u ligi.

Mediji spekulišu da će Džez za Mičela tražiti krilnog centra Džulijusa Rendla, pik(ove) prve runde i možda još nekog igrača. Ukoliko Rendl ne bude u jednačini, onda će broj pikova značajno porasti.

Dvadesetpetogodišnji Mičel trostruki je Ol-star učesnik, a minule sezone je imao 25,9 poena, 4,2 skoka, 5,3 asistencija i 1,5 ukradenih lopti po meču.

Za popularnig "Spidu" zainteresovane su još neke ekipe, najviše Majami Hit, koji istovemeno pokušava da dođe do Kevina Durenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 47 sledeca idi na stranu