Džordan dovodi novog trenera u svoj klub – dobro poznato ime

Američki košarkaški trener Majk Dientoni jedan je od kandidata za mesto glavnog trenera Šarlot Hornetsa.

RMIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dientoni bi trebalo da se sastane sa Majklom Džordanom, vlasnikom Hornetsa, kako bi pregovarali o potencijalnom angažovanju ovog stručnjaka.

Iako je bilo dogovoreno da ekipu preuzme Keni Etkinson, koji je jedan od pomoćnih trenera u ekipi Golden Stejt Voriorsa, on je odustao od tog posla.

Upravo je Majk Dientoni bio "finalista" za ovaj posao u Hornetsima, stoga uprava Hornetsa želi da se dogovori sa njim, nakon što je Etkinson promenio odluku.

Majk Dientoni je poznat kao jedan od revolucionara košarka i mnogi s pravom tvrde da njemu pripadaju mnoge zasluge za stil košarke koji se danas igra.

Svoju trenersku karijeru počeo je u Italiji, odakle je i sam poreklom. Vodio je ekipe Olimpije iz Milana i Benetona, a u NBA ligi je bio glavni trener u Denveru, pa se opet vratio u Italiju, opet na klupu Benetona.

Najviše pažnje je privukao kao trener Finiks Sansa, gde je kao šef stručnog štaba proveo pet godina. Trenirao je Njujork Nikse, Los Anđeles Lejkerse i Hjuston Roketse, dok je njegov poslednji posao bio posao pomoćnika u Bruklin Netsima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Odlazak Jokićevog "Kobija"

Dugo osporavani Vil Barton više nije član Denver Nagetsa, a Harison Vind, novinar koji prati tim iz Kolorada, nam donosi kratku priču o njemu.

NBA četvrtak 30.06. 08:50 -> 12:09 Komentara: 20
prethodna strana 1 / 57 sledeca idi na stranu