Ko će biti MVP finala – Kari za istoriju, a Braun i Tejtum?

Finalna serija NBA lige uveliko traje, a kao i svake godine postavljamo pitanje – ko će biti MVP finala.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/AMANDA SABGA
EPA-EFE/AMANDA SABGA

Nagrada za najkorisnijeg igrača finalne serije uvek ode u ruke najboljem igraču šampionske ekipe, osim u slučaju Lejkersa 1969. godine kada je tu titulu sa sobom poneo Džeri Vest.

On je i dan danas jedini igrač ikada koji je dobio prestižnu nagradu, a da je njegov tim poražen u finalu i to od Boston Seltiksa posle 7 odigranih utakmica.

Nagrada se danas zove po Bilu Raselu, jedanaestostrukom NBA šampionu i živoj legendi ne samo Boston Seltiksa već uopšteno košarke i mogla bi po prvi put da ode u ruke Stefu Kariju.

Kari ima tri šampionske titule i niti jednom nije imenovan za najboljeg igrača, pošto je 2015. godine to bio Andre Igudala, a 2017. i 2018. godine Kevin Durent i sada ima istorijsku priliku da i tu nagradu ubaci u svoje vitrine.

Trenutno je 2-2 u seriji, a Stef Kari prosečno beleži 34.3 poena, 6.3 skokova i 3.8 asistencija i svoju kandidaturu je "podebljao" fantastičnom partijom u četvrtom meču kada je postigao 43 poena.

Na zvaničnom sajtu NBA lige je Kari prvi kandidat, opravdano, a iza njega nalazi se dvojac Boston Seltiksa: Džejlen Braun i Džejson Tejtum. Braun prosečno ima 22.3 poena, 7 skokova i 3.8 asistencija, dok Tejtum beleži 22.3 poena, 7 skokova i 7.8 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Odlazak Jokićevog "Kobija"

Dugo osporavani Vil Barton više nije član Denver Nagetsa, a Harison Vind, novinar koji prati tim iz Kolorada, nam donosi kratku priču o njemu.

NBA četvrtak 30.06. 08:50 -> 12:09 Komentara: 20
prethodna strana 1 / 57 sledeca idi na stranu